En çok yasadışı dinleme iznini veren hakim

Binlerce kişiyi fişleyen Paralel Yapı'nın en çok yasadışı telefon dinleme kararını eski Ağır Ceza Hakimi Mehmet Karababa'nın onayıyla aldığı ortaya çıktı.

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 19 Ekim 2014 09:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
En çok yasadışı dinleme iznini veren hakim

Paralel polisleri yönlendiren hakim Karababa'nın "Bugün 11. Ağır Ceza nöbetçi. Bizden değiller. Karar aldırmak için gelmeyin" dediği iddia edildi.

HÜKÜMET'İ devirme amaçlı 17-25 Aralık operasyonlarını yürüten Paralel emniyetçiler deşifre edilip cezaevine konulurken, aynı ihanet şebekesine hizmet eden yargı mensupları kimliklerini saklamıyor. Attığı tweet'lerle Hakim ve Savcılar Yüksek Kurulu seçimlerini provoke etmeye çalışan Hakim Mehmet Karababa'nın, yasadışı dinleme zincirinin en önemli halkası olduğu ortaya çıktı. Derin örgütün kirli operasyonuna şantaj malzemesi toplamak için telekulak çetesi kuran Paralel Yapı, en çok dinleme kararını o dönem 12. Ağır Ceza hakimliği yapan Mehmet Karababa'nın onayıyla aldırmış.

BUGÜN OLMAZ, YARIN GEL

Karababa'nın, tutuklanmadan önce Paralel Yapı'nın İstanbul İstihbarat Şube'deki beyni olan Ali Fuat Yılmazer ve ekibine, "Bugünkü nöbetçi mahkeme 11. Ağır Ceza. Onlar bizden değil. Karar aldırmaya gelmeyin" dediği iddia edildi.

Mehmet Karababa'nın dinlenmesine izin verdiği isimler arasında gazeteciler Fikret Bila, Fatih Altaylı, Oray Eğin, eski milletvekilleri Metin Külünk, Ümit Özdağ da var. Karababa, 2005-2007 yılları arasında Hava Kuvvetleri Komutanlığı yapan Faruk Cömert'in e-mailinin izlenmesine de onay verdi.

'BEN TUZLUK DEĞİLİM, KONUŞURUM'

Mehmet Karababa, adını ilk olarak özel yetkili mahkemelerin yürürlükte olduğu dönemde İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nde duyurdu. Ergenekon soruşturmasında tutuklanan 26. Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'un tahliye istemini reddeden, Ahmet Şık'ın 'İmamın Ordusu' adlı basılmamış kitabının toplatılmasına karar veren Karababa, Çağdaş Yaşamı Destekleme Davası'nın bir duruşmasında "Ben tuzluk değil, hakimim. Tabi ki konuşurum" diye bağırmıştı.

BAŞKAN'A 'DANGALAK' DEDİ

Karababa'nın; Balyoz davası sanıklarının, tutuklama kararına yaptıkları itiraza verilen ret kararına muhalefet şerhi koyan 11. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Şeref Akçay'a "Bu karardan sonra sizin de dangalak bir kararınız gelecek" dediği iddia edilmişti. Şimdi Küçükçekmece 4. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görev yapan Mehmet Karababa'nın kardeşi olan Hacı Yusuf Karababa, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı'ndan geçen ağustos ayında alınmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber