Sanal banka mağdurları internet sitesi kurdu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 02 Temmuz 2006 16:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sanal banka mağdurları kurdukları ?sanalbankamagdurlari.com? internet sitesinden, sorunlarına çare arıyorlar.

Bankacılık işlemlerini internet ortamından yaparken, bazı kişilerin yasal olmayan yollarla şifrelerine ulaşarak, hesaplarındaki paraları alınan mağdurlar, kurdukları internet sitesinde bir araya geldiler. ?sanalbankamagdurları.com? adlı sitede, doktorundan hakimine, memurundan işçisine kadar birçok meslek sahibi kişi, sanal ortamdaki güvenliğin yetersizliğinden yakınıyorlar ve sorunlarına çare bulunmasını istiyorlar. Sanal Banka Mağdurları adına sitede yazı yazan Lütfi Cem Polatoğlu, ?Mağduriyetimizin Giderilmesini İstiyoruz? başlıklı yazısında, şunları kaydetti:

?Çünkü, bize dial-up internet bağlantı hizmeti verenler, daha sonra ADSL bağlantı kullanmamızı teşvik edenler, bu bağlantıların ehliyetli kişiler tarafından kurulmasının sağlanmasını zorunlu kılması gereken devletimiz, bizi sanal şubesini kullanmamıza özendiren bankalarımız, bilgisayar ve internet kullanımında bilgilendirici, eğitici olması gereken kamu kuruluşlarımız, müşteri memnuniyetinden, mevduat güvenliğinden bahseden, ancak mağduriyetimize engel olamayan, sonrasında bize sırtını dönen bankalarımız sorumludur.

Mağduriyetimiz giderilmeden, yeni mağdurların olmaması için gereken tedbirler alınmadan, mücadelemizi bırakmayacağız, hakkımızı arayacağız. Hukuk devletinde yaşıyorsak, vatandaşsak, süründürülmemeliyiz, mağduriyetimiz giderilmeli. Mağdur bir kitle oldukça, önlem alınmadıkça, ülkemiz teknolojiyi kullanmak konusunda yaralı kalacaktır. Ülkemizde e-imza kullanılacaksa, e-devlet uygulamasına geçilecekse, öncelikle mağduriyetimizin giderilmesi gerekmektedir.?

HEM PARASINI ALDILAR HEM DE BORÇLANDIRDILAR

Antalya'da bir sağlık ocağında sorumlu hekim olarak görev yapan Dr. Selma Gölbaşı da, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sanal banka mağduru olduğunu, hem hesabındaki paranın hem de avans hesabındaki paranın sanalortamda alınarak borçlu bırakıldığını söyledi. Gölbaşı şöyle konuştu:

?Hesabımda 300 YTl para vardı. İnternet ortamından hesabıma girenler hesabımdaki 300 YTL ve avans hesabımdan 930 YTL'yi kendi hesaplarına havale etmişler. Ben sadece işyerim ve evimdeki bilgisayarı kullanıyorum. Şifremin alınması olanaksız. Ancak hesabıma giren kişiler banka hesabımdaki paramı aldıkları gibi beni 930 YTL de borçlandırdılar. Bankam yapacak bir şey olmadığını, paramı veremeyeceğini söyledi. Savcılığa ve bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu'na suç duyurusunda bulundum ama sonuç alamadım. Vatandaşların daha fazla mağdur olmaması için gereken önlemler alınmalı.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber