03/07/2006'nın Önemli Gündem Başlıkları

Haber Giriş : 03 Temmuz 2006 07:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cumhurbaşkanı Sezer'in programı
- Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, saat 15.00'te Irak Dışişleri Bakanı Hoşyar Zebari ve beraberindeki heyeti kabul edecek, saat 15.45'te Üniversiteler Toplantısı'na katılacak.

Başbakan Erdoğan'ın programı
- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, saat 10.30'da Irak Dışişleri Bakanı Hoşyar Zebari'yi kabul edecek. Saat 11.00'de Bakanlar Kurulu toplantısına başkanlık edecek olan Erdoğan, saat 19.00'da ise AK Parti MYK toplantısına katılacak.

Bakanların programları
- Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, Ankara'da saat 10.00'da, Tariş Zeytin ve Zeytinyağı Birliği yöneticileriyle bir toplantı yapacak.

Siyasi Partilerin faaliyetleri
- Hür Parti Genel Başkanı Yaşar Okuyan, Ankara'da saat 11.30'da basın toplantısı düzenleyecek.

Basın toplantısı, tören, ziyaret, panel, toplantı, görüşme, konferans
- Ezilenlerin Sosyalist Platformu, Ankara'da saat 12.30'da basın açıklaması yapacak.
- Limter-İş Sendikası, saat 07.30'da Aydıntepe Tren İstasyonu'nda bir basın açıklaması yaparak, Limter-İş Genel Başkanı Cem Dinç ve Örgütlenme Uzmanı Kamber Saygılı'nın tutuklanmasını protesto edecek.
- TAYAD'lılar, saat 13.00'te Temel Haklar Federasyonu'nda bir açıklama yapacak.
- Kızılay Genel Başkanı Tekin Küçükali, Ataköy Crowne Plaza'da bir basın toplantısı yaparak, 4-5 Temmuz'da yapılacak olan "Kızılay-Kızılhaç Hareketi'nin Irak'taki İnsani Durum Toplantısı" ve Irak'taki insani durum konularında bilgi verecek.

EKONOMİ GÜNDEMİ
------------------------------
Yaklaşan TİM seçimleri
- İstanbul Hububat, Bakliyat, Yağlı Tohumlar ve Mamulleri Birliği Başkanı Metin Altuğ, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) seçimleri öncesi tespit, değerlendirme ve kararlarını, saat 10.30'da Dış Ticaret Kompleksi'nde düzenleyeceği basın toplantısında açıklayacak.

SETBİR Kurulu Başkanı Bahçıvan'ın toplantısı
- Türkiye Süt, Et, Gıda Sanayicileri ve Üreticileri Birliği (SETBİR) Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, Türkiye'nin AB müzakere sürecini, hayvancılık, et ve süt sektörlerini, üye olunan dernekleri, yürürlüğe sokulan projeleri, bundan sonraki yol haritasını, saat 10.00'da Taksim Gezi Pastanesi'nde yapacağı toplantıyla değerlendirecek.

DÜNYA GÜNDEMİ
-----------------------------
İsrail'in Filistin saldırısı devam ediyor
- İsrail, kaçırılan askeri için 25 Haziran'da Filistin topraklarına başlattığı saldırıları sürdürüyor. Çok sayıda Filistinli bakan ve milletvekilini tutuklayan İsrail, tepki topluyor.

İran'ın nükleer programı
- Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi'nin 5 daimi üyesi ve Almanya, uranyum zenginleştirme programını durdurması için İran'a sunduğu teklif paketine en son 5 Temmuz'a kadar bir cevap bekliyor. İran, 22 Ağustos'tan önce cevap veremeyeceğini yineliyor.

Merkel, Chirac ve Kaczynski biraraya geliyor
- Almanya Başbakanı Angela Merkel, Fransa Devlet Başkanı Jacques Chirac ve Polonya Devlet Başkanı Lech Kaczynski, Weimar'da biraraya geliyor.

Avrupa Komisyonu toplantısı
- Avrupa Komisyonu, Finlandiya'nın Avrupa Birliği (AB) Dönem Başkanlığı'nı devralmasının ardından ilk toplantısını Helsinki'de gerçekleştirecek.

Blazy'nin Norveç ziyareti
- Fransa Dışişleri Bakanı Philippe Douste-Blazy, Norveç'in Arendal kentinde temaslarda bulunacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber