?20 bin veli, internetten korsan kayıt yaptı'

Haber Giriş : 03 Temmuz 2006 08:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanlığı'nın 2006-2007 eğitim-öğretim yılında ?En iyi okul, evine en yakın okuldur? sloganıyla başlattığı internet üzerinden e-kayıt sistemi için seçilen pilot il İstanbul'da toplam 20 bin korsan kayıt tespit edildi.

Velilerin kayıt sırasında verdiği ev telefonları üzerinden kontrol yapan ilçe milli eğitim müdürlükleri korsan kayıtları silerek, öğrencilerin kendi ilçelerinde kayıt olmasını sağlıyor. İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Balıbey, ?Veli kayıt esnasında Bakırköy'de oturduğunu beyan etmiş. Ancak verdiği telefon kontrol edildiğinde şahsın aslında Bahçelievler'de oturduğu belirleniyor. Bu şekilde yapılan 20 bin korsan kayıt sistem dışı bırakıldı.? diyor.

İlköğretim okullarında 1 Haziran-14 Temmuz arası başlayan e-kayıt sistemi, pilot il İstanbul, Ankara, Adana, Eskişehir ve İzmir'de hayata geçirildi. Kayıtlar tamamen internet üzerinden yapılıyor. Veliler, meb.gov.tr veya ilis.meb.gov.tr adresinden çocuğunun TC kimlik numarasını girerek, ?e-kayıt öğrenci başvuru formunu? dolduruyor. Kayıtlar 14 Ağustos 2006'da ilan edilecek. Bugüne kadar 110 bin kaydın yapıldığını belirten Ömer Balıbey, gün sonunda kayıtların kontrolden geçtiğini belirtiyor. ?Korsan girenler oluyor; ama takip sıkı. Evini aradığımız kişi farklı bir ilçede çıkıyor ise ?Evin neredeyse kaydını oraya yakın okula yap' diyoruz. ?Ben amcamın, halamın evini vermiştim' gibi bir sözü kabul etmiyoruz.? diye konuşuyor. Öte yandan ilköğretimde zorunlu yabancı dil dersleri dördüncü sınıftan itibaren, ikinci yabancı dil dersleri ise ortaöğretimde başlatılacak.

zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber