Yağmurlu hava geliyor / Haritalı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 23 Ekim 2014 09:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Yağmurlu hava geliyor / Haritalı

Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemizin batı kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara'nın batısı, Güney ve Kıyı Ege, Batı Akdeniz ile Konya çevrelerinin aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Kıyı Ege, Edirne, Antalya, Isparta, Burdur'un doğusunda kuvvetli, Öğle saatlerinden sonra ve akşam Antalya ve Muğla çevrelerinde yer yer aşırı olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI :Önemli bir değişiklik olmayacağı, ülkemiz genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR :Genellikle güney yönlerden hafif, arasıra orta kuvvette, Marmara, Ege, Karadeniz, İç Anadolu ve Batı Akdeniz'de kuvvetli(40-70 km/s), Marmara'nın güneybatısı ile Ege kıyılarında yer yer kısa süreli fırtına şeklinde (60-80 km/s) esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Kıyı Ege, Edirne, Antalya, Isparta, Burdur'un doğusunda kuvvetli, Öğle saatlerinden sonra ve akşam Antalya ve Muğla çevrelerinde yer yer aşırı olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (sel, su baskını, vb) tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın, Marmara, Ege, Karadeniz, İç Anadolu ve Batı Akdeniz'de kuvvetli(40-70 km/s), Marmara'nın güneybatısı ile Ege kıyılarında yer yer kısa süreli fırtına şeklinde (60-80 km/s) esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (çatı uçması, ulaşımda aksamalar, vb) tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber