Melih Gökçek'e Barış Ödülü

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 03 Temmuz 2006 12:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Glokal Forum yönetimi, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'i, dünya barışına katkılarından dolayı ''2006 Barış Belediye Başkanı Ödülü'' layık gördü.

. Ankara Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, Glokal Forum Medeniyetler Buluşması Konferansı'nın Galave defilesinin Altınpark Anfa Salonunda gerçekleştirildiği belirtildi.

Defilenin ardından Glokal Forum yönetiminin Gökçek'e ''2006 Barış Belediye Başkanı Ödülü'' verdiği kaydedilen açıklamada, Gökçek'in ödülü İsrail ve Filistinli parlamenterlerin elinden aldığı ifade edildi. Açıklamaya göre Gökçek, ödülü aldıktan sonra yaptığı konuşmada, Glokal Forumun, dünya barışına katkı sağlamayı ve yerel yönetimler arasında kültürel ve teknik açıdan alışverişte bulunmayı amaçladığı dile getirdi.

Ankara'daki bu organizasyonun dünya barışı için önem taşıdığını vurgulayan Gökçek, ''Başta Ortadoğu olmak üzere dünyanın dört bir yanında akan kanların durdurulmasını istiyoruz. Çünkü savaşın hiçbir zaman galibi yok'' dedi. Glokal Forum Başkanı Uri Savir de ''yaptıklarıyla bir barış adamı olduğunu kanıtladığı için 2006 Barış Belediye Başkanı Ödülü'nü Gökçek'e verdiklerini'' söyledi. Uri Savir ayrıca başarılı proje çalışmalarından dolayı Güney Afrikalı ve Kosovalı parlamenterlere de ''Young Steinback'' ödülleri verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber