Nene Hatun suya indirildi

Yalova'da 31 milyon euroya inşa edilen ve Nene Hatun adı verilen "acil durum müdahale gemisi" suya indirildi. Nene Hatun, gemi kurtarma, çekme, yangın söndürme, kirlilik analizi gibi hizmetlerde kullanılacak.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 24 Ekim 2014 16:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Nene Hatun suya indirildi

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Yalova'da inşa edilen Nene Hatun adlı "acil durum müdahale gemisi"nin proje bedelinin 31 milyon 140 bin euro olduğunu belirterek, bu deniz aracının daha önce yaptırdıkları projelerle Türk tersanelerine can suyu kattığını söyledi.

Elvan, geminin suya indirilmesi dolayısıyla Altınova ilçesindeki Sefine Tersanesi'nde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Nene Hatun adı verilen geminin, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü için inşa edildiği bilgisini verdi.

Geminin özelliklerine değinen Elvan, şunları kaydetti:

" Her türlü hava şartında görev yapabilecek niteliklere sahip, gemi kazalarına, deniz kirliliği ve yangınlara karşı operasyonel gücümüzü artıracak olan acil durum müdahale gemisinin yapımı tamamlandı ve denize indiriyoruz."

87 metre boyunda

Gemi kurtarma, çeki, yangın söndürme, kazazede barındırma, helikopter hizmetleri, açık deniz kontrol ve komuta gibi işlevlerinin yanı sıra deniz kirliliği analizi yapabildiğini, deniz kirliliğine müdahale edebildiğini aktaran Elvan, "Bu gemiyle hem denizlerimizi daha güvenli hale getiriyoruz hem de çevreye yönelik tehditlere karşı tedbir almış oluyoruz. Çünkü denizyoluyla yapılan ticareti desteklemek kadar artan trafikten doğan risklere karşı da önlem almak gerekiyor. İşte Nene Hatun gemisi bize bu konuda destek olacak" ifadesini kullandı.

Elvan, boyu 87,80 metre, genişliği 19,50 metre, yüksekliği 8,70 metre olan, bin 800 ton çelik ağırlığına sahip gemiye, yurt savunmasında kahramanca mücadele eden Nene Hatun'un adının verilmesinden ayrı bir mutluluk duyduklarını sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber