Af yasasının marifeti: 'Öğretmen' katili yine saldırdı

Haber Giriş : 04 Temmuz 2006 07:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ümraniye'de, arkadaşlarıyla birlikte tecavüz ettiği anaokulu öğretmeni Serpil Yeşilyurt'u öldüren, annesi Hanım Yeşilyurt'u da yaralayan ancak aftan yararlanarak serbest bırakılan Savaş Tüblek, yine Ümraniye'de, bu kez kardeşiyle birlikte bir kişiyi bıçakladı.

Bayrampaşa Cezaevi'nden 24 Aralık 2005'te tahliye edilen Savaş Tüblek önceki gün saat 18.00 sularında ağabeyi Sinan Tüblek'le beraber gezerken, iddiaya göre otobüs durağında oturan Serhat Akar'a sataştı. Tüblek, Mardin'deki birliğinden izinli olarak gelen Akar'a "Burada oturamazsın" deyince başlayan tartışma üzerine, cep telefonuyla kardeşi berber Samet Akar'ı arayarak yardım istedi. Samet Akar olay yerine gelince Savaş ve Sinan Tüblek, yanlarında bulundurdukları bıçakları çekerek Samet Akar'ı üç kez başından ve boğazından yaraladı. Serhat Akar'sa omuzundan ısırılarak yaralandı. Savaş ve ağabeyi Sinan Tüblek yaya olarak kaçtı.

Önce karakola sonra da hastaneye götürülüp ayakta tedavi edilen Akar kardeşlerin şikâyeti üzerine yakalanan zanlılar 'adam yaralama ve tehdit' suçlamasıyla tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Oğullarının yaralanmasıyla ilgili bilgi veren NTV ulaştırma görevlisi Zekerya Akar "20 yıldır bu mahallede oturuyorum. Bu kişileri ara sıra görürdüm. Ne ben, ne de oğullarım bu kişileri tanıyor. Mahalle kabadayısı gibi sataşmışlar. Gözaltına alındıktan sonra Serpil öğretmenin öldürülmesi olayına karışan kişiler olduğunu öğrendim. Masum bir insanın canına kıyan birini, cezasını çekmeden tekrar toplumun içine salarsanız sonu bu olur" dedi.

1998'de öğretmen Serpil Yeşilyurt ve annesini kaçıran İsmail Ayvacıoğlu, Serdar Kaçmaz, İsmail Çolak ve Savaş Tüblek, tecavüz ettikleri öğretmeni öldürmüş, annesini ağır yaralamıştı. Sanıklar, DGM'de idam cezasına çarptırıldı, yaşlarının küçüklüğü nedeniyle cezaları 21 yıl ağır hapse çevirildi. 'Rahşan affı' olarak bilinen ve 'adam öldürme' suçunu da kapsayan aftan yararlanan dört hükümlünün içeride kalacağı süre 10 yıl kısaldı. İnfaz Yasası uyarınca Çolak, Ayvacıoğlu ve Tüblek 24 Aralık 2005'te tahliye oldu. Serdar Kaçmaz Mart 2007'de cezaevinden çıkacak.

radikal

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber