Savcı paniği

Haber Giriş : 04 Temmuz 2006 08:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Silopi Cumhuriyet Savcısı Demirözen, gümrüklü sahada kontrol yaparken Habur'dan geçmek isteyen yüzlerce su yüklü LPG tankeri Silopi'ye kaçtı...

Habur Sınır Kapısı'nda TASİŞ'e düzenlenen ?İpekyolu-1' adlı operasyon genişliyor. Gümrük Kapısı'na da sıçrayan operasyon kapsamında, Silopi Cumhuriyet Savcısı Galip Demirözen'in denetim yapması, Irak'a gidecek birçok TIR'ın güzergahını değiştirdi. Savcının sahada beklediğini haber alan şoförler, muayeneye girmeyip Silopi'ye döndü. Savcılık ve jandarma yüzlerce tanker için tutanak düzenlenirken, LPG yerine ?su' taşıdıklarının anlaşılmasından korkup kaçtıkları ortaya çıktı. TASİŞ Müdürü Yakup Uzun, şef Erdal Turan'ın da aralarında bulunduğu 15 memurla 13 sivilin tutuklanmasının ardından, memurlardan birinin üzerinde 4 bin euro, bir diğerinin evinde 9 bin 700 dolar ele geçirildi.

?Para dedemden miras kaldı'

Evinde döviz bulunan memur, ?Dedemden miras' derken, diğer memur ise ?Tatil dönüşü ailemden aldım' diye ifade verdi. Silopi'de iş takipçiliği yapan Nasır Ö.'nün TASİŞ Müdürü ve şefinin gizli ?kasası' olduğu öne sürüldü. Rüşvet paralarının Nasır Ö.'de toplandığı telefon dinlemesi ile tespit edildi. Şahısların yaptırdıkları ?ek' depolarda mazot kaçakçılığı yapan kamyon şoförlerine gözyumduğu ileri sürüldü. Kaçak mazotun tartıldığı TASİŞ pompalarında oynama yapıldığı ve memurlarının akaryakıt kaçakçılığına engel olmadığı ifade edildi.

star

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber