İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Bakanlar ocağa inecek!

Taner Yıldız, Lütfi Elvan ve Faruk Çelik, mahsur kalan 18 işçinin kurtarılması için yapılan çalışmalara ilişkin bilgi verdi.

Haber Giriş : 28 Ekim 2014 22:05, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59
Bakanlar ocağa inecek!

Karaman'ın Ermenek ilçesine bağlı Güneyyurt beldesindeki maden ocağında su baskınınedeniyle mahsur kalan 18 işçinin kurtarılması için çalışmaları sürüyor. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in de bölgede incelemelerde bulundu.

Bakanlar gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bakan Yıldız "Şu anda herhangi bir işçi kardeşimize ulaşabilmiş değiliz. Çalışmalar gece boyunca devam edecek. Su seviyesi işçilerimizin mahsur kaldığı kotun üzerinde. Haziran'da burası kapatılmıştı, eksikliklerini giderdiler tekrar açıldı" dedi.

BAKANLAR OCAĞA İNECEK

Bakan Çelik, 18 işçinin kurtarma çalışmalarının devam ettiğini belirterek "180 kayıtlı işçinin çalıştığı ocakta 18 kişinin şuanda ocakta olduğu ile ilgili kesin tespitler var. Milletimize ve işçi ailelerine geçmiş olsun diyorum. İnşallah biraz sonra birlikte ocağa inip bu su baskının olduğu yeri görmek istiyoruz. İnşallah kardeşlerimize sağ salim ulaşırız temennisinde bulunuyorum" diye konuştu. Bakan Elvan da kazanın detaylarının araştırılacağını söyledi. Elvan "Öğlen yemek yerken aniden su patlaması şeklinde olduğunu ifade ettiler. 16 kardeşimiz kurtuluyor. Diğer kardeşlerimiz şu anda yer altındalar. Bizim buradaki öncelikli hedefimiz yer altındaki suyu boşaltmak" ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber