Adalet Bakanlığı, 5072 sayılı Kanun ereğince, Adalet Vakfı'nın gelirlerini iş yurtlarına aktarmaya başladı.

Haber Giriş : 09 Şubat 2004 07:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Adalet Bakanlığı, 5072 sayılı Kanun ereğince, Adalet Vakfı'nın gelirlerini iş yurtlarına aktarmaya başladı.

Geçen ay yürürlüğe giren söz konusu kanunda, vakıf ve derneklerin mal ve gelirlerinin Vakıflar Genel Müdürlüğü ile Hazine'ye devri öngörülüyor. Adalet Bakanlığı Müsteşarı Fahri Kasırga, bir genelge yayımlayarak şimdiye kadar vatandaştan alınan "adli sicil kayıtları" karşılığı 1 milyon 250 bin lira ile Adalet Vakfı'na bağış adı altında alınan 500 bin liranın bundan sonra Adalet Vakfı'na değil, Ceza ve Tutukevleri İşyurtları Kurumu'na aktarılmasını istedi.

İl ve ilçe cumhuriyet başsavcılıklarına gönderdiği genelgede, Ankara Açık Cezaevi İşyurdu'nca basım ve dağıtımı yapılan makbuzlar karşılığında Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü İşyurtları Kurumu adına bağış alınacağını belirten Kasırga, toplanan bu bağışların mahallindeki Ziraat Bankası'nda İşyurtları Kurumu hesabına yatırılacağını bildirdi.

Toplanan bu paralardan belli oranlarda cumhuriyet başsavcılıkları ile DGM, İdare ve Vergi Mahkemelerine de pay ayrılacağını hatırlatan Kasırga, bağışların çar çur edilmeyerek adalet hizmetlerinde kullanılması gerektiğini vurguladı. Kasırga, şunları kaydetti:

Adli Sicil ve İstatistik Genel Müdürlüğü'nce, adli sicil kayıtlarının çıkarılması sırasında İşyurtları Kurumu adına makbuz karşılığınca bağış alınacak.

Her ayın sonunda bankaya yatırılan ve işyurtları için toplanan bir aylık bağış tutarının yüzde 10'u cumhuriyet başsavcılığı payı olarak ayrılacak.

Toplanan bağışların yüzde 5'i o yerin DGM, yüzde 5'i Bölge İdare veya Vergi Mahkemesi adına açılacak hesaba yatırılacak.

Cumhuriyet başsavcılıkları ve diğer mahkemeler adına yatırılan bu paralar, adalet hizmetlerinin en iyi biçimde gerçekleştirilmesini sağlamak amacıyla kullanılacak.

yenişafak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber