Çevre ve Şehircilik Bakanlığından yapı işçilerine belge

Yapı sektöründeki işçi ve işverenler nezdinde farkındalık oluşturmak için "Mesleki Yeterlilik Belgesi" eğitimi verilecek

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 29 Ekim 2014 13:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Çevre ve Şehircilik Bakanlığından yapı işçilerine belge

Çevre ve Şehircilik Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, yapılacak eğitimlerin inşaat sektörünün ihtiyaç duyduğu kalifiye eleman açısından büyük önem taşıdığı vurgulandı.

Eğitimlerle sınırlı sayıda, "geçici ustalık belgesi" sahibi kalıpçı, sıvacı, asansörcü, betoncu, demirci, sıhhi tesisatçı, duvarcı, elektrik tesisatçısı, ısı yalıtımcısı, iskele kurulum elemanı iş erbabının mesleki niteliklerini geliştirerek Mesleki Yeterlilik Kurumu mevzuatına uygun "Mesleki Yeterlilik Belgesi" alabilmelerinin amaçlandığı belirtilerek, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Mesleki Hizmetler Genel Müdürlüğünce tamamen ücretsiz eğitim ve belgelendirme uygulamasının yapılacağı vurgulandı.

İlk etapta "betonarme demirci" ustalarının eğitim ve belgelendirilmesi ile başlanacak eğitimlerin 5 gün, toplamda 40 saat teorik ve uygulamalı olmak üzere iki kısımdan oluşacağı bildirildi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce de eğitimlerin önemine dikkat çekerek, "1 Ocak 2015'ten itibaren, yapı ustalarına geçici ustalık belgesi verilmesine son verilecek. Daha önce geçici ustalık belgesi almış olan yapı ustalarının belgelerini 'Mesleki Yeterlilik Belgesi' ile değiştirmeleri gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber