Dinlenmesi için karar verenlerin kaderi elinde

YENİ HSYK'da görev dağılımı önceki gün belirlendi. HSYK'da Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'dan sonra gelen iki numaralı başkanvekilliği koltuğuna Metin Yandırmaz oturdu.

Kaynak : Habertürk
Haber Giriş : 30 Ekim 2014 09:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Dinlenmesi için karar verenlerin kaderi elinde

Yargıda Birlik Platformu listesinden HSYK üyesi seçilen Yandırmaz, aynı zamanda hakim ve savcılar hakkındaki şikayetleri karara bağlayan ve soruşturma ile inceleme işlemleri için müfettiş görevlendiren HSYK 3. Dairesi'nin başkanı oldu. Yandırmaz'ın 3. Daire'nin başına geçmesi ilginç bir tesadüfü de ortaya çıkardı. Yandırmaz, 2008 yılında Kırıkkale Başsavcısı'yken Ergenekon soruşturmasında "şüpheli" sıfatıyla dinlemişti. Yandırmaz son kurul döneminde Kırıkkale Başsavcılığından alınarak Bursa'ya düz savcı yapılmıştı. Yandırmaz, 17-25 Aralık operasyonunun hemen ardından çıkarılan kararname ile tekrar unvan alarak Balıkesir Başsavcısı yapıldı.

3. Daire'nin gündeminde Ergenekon soruşturması ve yargılamasını yapan Zekeriya Öz, Cihan Kansız, Hüsnü Çalmuk, Sedat Sami Haşıloğlu, Haşan Hüseyin Özese ve Mehmet Ali Pekgüzel gibi isimler hakkındaki şikayetler bulunuyor. Yandırmaz, bu şikayetleri karara bağlayacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber