TOKİ, Ankara'da Oyak üyeleri, Milli Eğitim Bakanlığı ve emniyet mensuplarına konut üretecek

Haber Giriş : 09 Şubat 2004 07:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
TOKİ, Ankara'da Oyak üyeleri, Milli Eğitim Bakanlığı ve emniyet mensuplarına konut üretecek

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkan Vekili Erdoğan Bayraktar, ''Örgütlü alıcılara 10 yıl vadeli konut yapabiliriz'' dedi. Bayraktar, bu konudaki ilk uygulamanın Ankara-Eryaman'da OYAK üyeleri için gerçekleştirileceğini söyledi.

OYAK'ın Eryaman'da daha önce TOKİ'den devir aldığı toplu konut alanında konut üretimi işini yine TOKİ'ye verdiğini kaydeden Bayraktar, bu alanda OYAK daimi üyeleri için 3 bin 300 konut üretileceğini kaydetti. Halen bin 660'ının inşaatına başlanan konutların yüzde 25'i peşin, 120 ay vadeli olarak, OYAK'ın konut sahibi olmayan daimi üyelerine satılacağını anlatan Bayraktar, taksit ve borç miktarlarının da ocak ve temmuz aylarında, memur maaş artışına göre artırılacağını ifade etti.

Aynı model ile Milli Eğitim Bakanlığı ve Emniyet teşkilatı çalışanlarına da konut üretimi konusunda görüştüklerini belirten Bayraktar, ''Milli Eğitim Bakanlığı'nın Sincan-Yenikent'teki arazisinde 3 bin civarında konut yapılması öngörülüyor" diye konuştu. Bayraktar, emniyet teşkilatı çalışanlarına Eryaman'da bin konut üretimi konusunda görüştüklerini, gerekli örgütlenmenin olması halinde, diğer illerde de bu yöntemi uygulayabileceklerini söyledi.

Müteahhitlikte hedef 5 milyar dolar gelir

Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, yurtdışı müteahhitlik sektörünün 2004 yılı hedefinin 5 milyar dolar olduğunu bildirdi. Tüzmen, bu yıl yurtdışı müteahhitlik sektörünün çalışmalarına özel bir önem verdiklerini kaydederek, sektörün 2004 yılında yıldızlaşacağını kaydetti. Tüzmen, ''Çeşitli ülkelerde açılan ihaleler, internet aracılığıyla firmalarımıza duyuruluyor. Çok olumlu gelişmeler var" dedi. Bakan Tüzmen, yurtdışı müteahhitlik sektörünün 2003 yılında 3.2 milyar dolarlık kontrat imzaladığını kaydetti. Yurtdışında hizmet veren müteahhitlik firmalarının moralinin yüksek olduğunu da belirten Tüzmen, "Daha şimdiden birçok ülkede yapılan önemli projelerin ihalelerinde Türk müteahhitleri ilk sıradalar'' dedi. Tüzmen, geçen yıl Afrika pazarında 700 milyon dolarlık proje üstlenildiğini, bu yılki hedefin ise 1.5 milyar dolar olduğunu bildirdi. Libya pazarındaki gelişmelere dikkat çeken Tüzmen, Libya ile yeni bir sayfa açıldığını kaydetti.

D.B.Tercüman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber