'AFAD, bir çatı örgüt'

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Anadolu Ajansı (AA) Editör Masasında gündeme ilişkin soruları yanıtlayarak, bakanlığının faaliyetlerine dair konularda değerlendirmelerde bulunuyor.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 30 Ekim 2014 11:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'AFAD, bir çatı örgüt'

İslam, afet ve acil müdahale konusunda eskiye göre daha iyi durumda olunduğunu vurgulayarak, AFAD'ın yapılanmasının çok iyi olduğunu söyledi. AFAD'ın bir çatı örgüt gibi kurulduğunu anlatan İslam, şöyle konuştu:

"Eski aklımız şöyle işliyordu, 'Bu tür kurumları kuralım, altına küçük başka kurumlar kuralım. İşte bu acil müdahale merkezi, tek başına büyük bir yapı olsun. Bu tür işlerde hemen sahaya girsin, kendi imkanlarıyla müdahalede bulunsun.' Bu sefer bunu yapmadık, bu sefer AFAD şöyle örgütlendi: Sosyal, maddi ve teknik çözüm ortakları var. Çok güçlü çözüm ortakları var. AFAD, bir çatı örgüt. Derhal, acil müdahale edilmesi gereken yere gidiyor, durum tespiti yapıyor ve çözüm ortaklarını haberdar ederek sahaya sürüyor."

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve Kızılay'ın AFAD'ın çözüm ortaklarından olduğuna işaret eden İslam, şunları kaydetti:

"Dolayısıyla işler son derece pratik yürüyor. Konunun uzmanlaşmış birimleri anında, ayrı ayrı birimlerden, ayrı ayrı kuruluşlardan kendi inisiyatifleriyle bölgeye geliyorlar, bir komuta altında birleşiyorlar ve herkes kendi uzmanlık alanındaki çalışmayı anında başlatabiliyor. Çok pratik, çok geniş ve çok güçlü. Bu yapılanma, Türkiye için yeni sayılır. Kötü hadiselerden iyi tecrübeler çıkarmak da bir devletin geleneğinin içinde olması gereken bir durum. Biz, bunu da yapıyoruz. Keşke hiç başımıza gelmese ama geldiği takdirde bir afet, aynı zamanda bütün bu sistem için laboratuvar görevi görüyor. Oradaki eksikliklerimizi görüyoruz, derhal düzeltiyoruz, Allah muhafaza bir daha tekerrür ederse düzeltilmiş halimizle tekrar müdahaleye hazır hale geliyoruz. Onun için şu anda anında müdahale edebilecek durumdayız. Bakanların orada olmaları da kendi sorumluluklarıyla alakalı sevk ve idareleri yerinde görmek, yerinde talimatlar vermek, zorun varsa onu anında giderebilmek üzere yapılmış işler ama orada daima bir koordinatör bakanımız bulunuyor, felaket bölgesinde ve hepimiz o bakana olarak çalışıyoruz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber