Son yılların en uzun MGK'sı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ilk kez başkanlık ettiği Milli Güvenlik Kurulu toplantısının uzaması, Ankara kulislerini meraklandırdı.

Haber Giriş : 30 Ekim 2014 21:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Son yılların en uzun MGK'sı

Milli Güvenlik Kurulu'nun Ekim ayı toplantısı, bugün saat 14.25'te Çankaya Köşkü'nde başladı. MGK ilk kez, 28 Ağustos'ta görevine başlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında toplandı. Daha önce Dışişleri Bakanı olarak toplantılara katılan Ahmet Davutoğlu da ilk kez Başbakan sıfatı ile toplantıda yer aldı.

MGK'NIN GÜNDEMİ

MGK toplantısının önemli gündem maddelerinden biri, paralel yapı ile mücadele çerçevesinde Gülen cemaatinin faaliyetlerinin ele alınacak olması. Bu çerçevede Kırmızı Kitap olarak adlandırılan Milli Güvenlik siyaset Belgesi üzerinde değerlendirme yapılması bekleniyordu. MGK toplantısında; IŞİD'in Suriye ve Irak'taki faaliyetleri, Kobani'deki gelişmelerin de ele alınması bekleniyor. Çözüm sürecinde gelinen aşama ve terör örgütünün son günlerdeki saldırıları da toplantıda ele alınıyor.

28 ŞUBAT'TA 9 SAAT SÜRMÜŞTÜ


MGK toplantıları, ortalama dikkate alındığında 4-5 saat arasında sürüyor. MGK'nın 28 Şubat 1997'de yapılan tarihi nitelikteki toplantısı, yaklaşık 9 saat sürmüştü. Paralel yapı, PKK terörü ve IŞİD terörünün ana gündem maddeleri arasında yer aldığı bugünkü toplantının 6 saat geçmesine rağmen hala sürmesi, Ankara kulislerini meraklandırdı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber