İngilizce öğretmeninin hazırladığı 14 proje de AB tarafından kabul edildi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Temmuz 2006 13:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adıyaman'ın Sincik İlçesi'nde görev yapan İngilizce Öğretmeni Engin İlhan Avrupa Birliği (AB) Okul Ortaklığı programına kendi hazırladığı 14 projesini kabul ettirerek büyük bir başarıya imza attı.

Adıyaman'ın en küçük ilçesi olan 5 bin nüfuslu Sincik İlçesi Yatılı İlköğretim Bölge Okulu'nda görev yapan Engin İlhan, 77 ilden daha fazla proje üreterek, eğitim gönüllüsü olduğunu gösterdi. İlhan hazırladığı projelerle İstanbul, Ankara, Isparta ve İzmir dışındaki tüm illeri tek başına geride bırakmayı başardı. İlin en mahrum ilçeleri arası arasında bulunan ve ulaşım yönünden devlet memurlarının tercih etmedikleri Sincik İlçesi, İlhan sayesinde Avrupalı eğitimcilerle tanıştı. İngiltere, Almanya, İtalya, Hollanda, İspanya, İrlanda, Polonya, Belçika, Avusturya, Slovenya, Litvanya ve Romanya'da yer alan proje ortağı okullara Türkiye'den 99 öğretmen ve 31 öğrenci ziyaret gerçekleştirdi. Avrupalı okullardansa 35 öğretmen ve 20 öğrenci Türkiye'de bulunan okulları ziyaret etti. Engin İlhan, Avrupa'daki 18 okula yaptığı ziyarette Türkiye ve Türkçe'yi tanıtıcı dersler verdi.

İlhan, AB'ye üye ve üyeliğe aday ülkeler olan İngiltere, Almanya, Fransa, İtalya, Hollanda, İspanya, Norveç, İrlanda, Polonya, Portekiz, Belçika, Avusturya, Slovenya, Litvanya, Romanya, Bulgaristan, Malta ve Estonya'dan çok sayıda okulla internet üzerinden ortaklık kurdu. Bu okullarla kurduğu ortaklıklarla geliştirdiği 14 projeden 8 tanesini görev yaptığı Sincik'teki okulların, 5 tanesini Adıyaman merkez ve diğer ilçelerde yer alan okulların, 1 tanesini ise lise öğrenimini tamamladığı Bursa'nın Mustafa Kemal Paşa Lisesi'nin hizmetine sunan İlhan, ülkenin tanıtımını ve kültürel etkileşimi hedefleyen projeleriyle AB sürecinde Türkiye'ye önemli ölçüde katkı sağlıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber