TBMM'yi yoğun bir hafta bekliyor

Meclis, bir hafta ara verdiği çalışmalarına bu hafta yoğun bir şekilde devam edecek. Plan ve Bütçe Komisyonu, bakanlıkların 2015 yılı bütçesini görüşmeye başlayacak.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 02 Kasım 2014 11:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
TBMM'yi yoğun bir hafta bekliyor

- Coşkun Ergül

Meclis, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle bir hafta ara verdiği çalışmalarına bu hafta yoğun bir şekilde devam edecek. TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu, bakanlıkların 2015 yılı bütçesini görüşmeye başlayacak.

TBMM Genel Kurulu'nda Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, 4 Kasım Salı günü milletvekillerinin sözlü sorularını yanıtlayacak. Daha sonra İstanbul Tahkim Merkezi'nin kurulmasına ilişkin kanun tasarısının görüşmelerine geçilecek.

Tasarıya göre, İstanbul'da tüzel kişiliği haiz, özel hukuk hükümlerine tabi olarak İstanbul Tahkim Merkezi kurulacak. Kurum, yabancılık unsuru taşıyanlar da dahil olmak üzere, uyuşmazlıkların tahkim veya alternatif uyuşmazlık çözüm yöntemleriyle çözülmesini sağlayacak.

İstanbul Tahkim Merkezi, tahkim ve alternatif uyuşmazlık çözüm yöntemlerine ilişkin kuralları belirleyecek ve hizmetlerin yürütülmesini sağlayacak. Kurum, tahkim ve alternatif uyuşmazlık çözüm yöntemleriyle ilgili tanıtım ve yayın yapacak, bu konudaki bilimsel çalışmaları teşvik edecek, destekleyecek, yurt içi ve yurt dışındaki ilgili kişi ve kurumlarla işbirliği yapacak.

İstanbul Tahkim Merkezi merkez, genel kurul, yönetim kurulu, denetçi, danışma durulu, milli ve milletlerarası tahkim divanları ile genel sekreterlikten oluşacak.

Komisyonlar

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in 23 Ekim Perşembe günü, 2015 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı ile 2013 Yılı Merkezi Yönetim Kesinhesap Kanunu Tasarısı'nı komisyona sunmasının ardından, bakanlıkların bütçesini görüşmeye bu hafta başlayacak.

2015 Yılı Bütçe Tasarısı ile 2013 Yılı Kesinhesap Tasarısı'nın geneli ile Sayıştay tezkereleri üzerindeki görüşmeler yarın yapılacak.

Komisyonda; 4 Kasım Salı günü Cumhurbaşkanlığı, TBMM, Başbakanlık, Sayıştay ve Kamu Denetçiliği Kurumu'nun bütçeleri; 5 Kasım Çarşamba günü Başbakan Yardımcıları Numan Kurtulmuş ve Yalçın Akdoğan'a bağlı ve ilgili kurumların bütçeleri; 6 Kasım Perşembe günü Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Hazine Müsteşarlığı, BDDK, SPK, Merkez Bankası ve TMSF'nin bütçeleri; 7 Kasım Cuma günü ise Gümrük ve Ticaret Bakanlığı ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın bütçeleri görüşülecek.

TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu, AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş ve Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can ile 33 milletvekilinin Engelliler Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'ni 5 Kasım Çarşamba günü görüşecek.

Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu, 4 Kasım Salı günü, Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'nı ele alacak.

Yükseköğretim Kurumları Teşkilatı Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı, 5 Kasım günü, Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu'nda görüşülecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber