Belediye memuruna 2 yıl hapis, mal varlığına el konuldu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 04 Temmuz 2006 16:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Antalya'nın Akseki ilçesinde belediyede çalışan bir memur, "Haksız mal edindiği iddiasıyla, 2 yıl 6 ay hapis ve 375 YTL para cezasına çarptırıldı.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, İçişleri Bakanlığı kontrolörü tarafından Akseki Belediye Başkanlığında yapılan incelemeler sonucunda, Fen İşleri Müdürlüğünde çalışan memur N.Ç'nin, beyan ettiği mal varlığındaki artışın memuriyet konumu ile uygun olmadığı belirlenerek, Akseki Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunuldu. Bunun üzerine Akseki Cumhuriyet Başsavcılığı "haksız mal edinme" iddiasıyla N.Ç. hakkında dava açtı.

Akseki Asliye Ceza Mahkemesinde görülen davanın duruşmasında, sanık N.Ç'nin, Akseki Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğünde memur olarak çalıştığı dönemlerde, beyan ettiği mal varlığının incelendiği ve görülen artışın memuriyet konumu ile uygun olmadığı kaydedildi.

N.Ç'yi 2 yıl 6 ay hapis ve 375 YTL para cezasına çarptıran mahkeme ayrıca Manavgat ilçesinde bir bankada bulunan parası ile değerleri 1 milyon YTL'yi geçen gayri menkullerine de el konulmasına karar verdi.

Sanığın müebbeten kamu hizmetlerinden yasaklanmasına da karar veren mahkeme, seçme ve seçilme ehliyetinden ve diğer siyasi hakları kullanmaktan, velayet hakkından, vakıf, dernek, sendika, şirket kooperatif ve siyasi parti tüzel kişiliklerinin yöneticisi veya denetçisi olma hakkından da yoksun bırakılmasını kararlaştırdı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber