Erdoğan: Biz aklımızı kiraya vermedik

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Esenler'de yapımı tamamlanan 111 milyon lira tutarındaki hizmet binalarının açılış töreninde konuşma yaptı.

Haber Giriş : 02 Kasım 2014 14:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Erdoğan: Biz aklımızı kiraya vermedik

Erdoğan Batı medyasının Türkiye tavrını ağır sözlerle eleştirdi. HDP'nin Kobani tavrını'da eleştiren Erdoğan "Sadece şov yaptılar ülkeyi kana buladılar. Onların hesabı varsa bizin de bir hesabımız var. Allah'ında bir hesabı var" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Esenler'de yapımı tamamlanan 111 milyon lira tutarındaki hizmet binalarının açılışını yapacak. Erdoğan açılış töreninde konuşma yaptı.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

- Yarın muharrem on hayırlara vesıle olmasını Allahtan niyaz ediyorum. Birliğimizi teyit eden bir gün olmasını niyaz ediyorum. Kardeşlerim Esenler Belediyesi sizlere daha iyi hizmet verebilmek için eserler inşa edildi.

- Bu gün ki açılış programımızda yer alan eserler bir diğeride Özdilek İmam Hatip Lisesi. Bu eserlerin Esenler ilçesine hayırlı olmasını diliyorum. Bu eserlerin ilçemize kazandıran mimamırından işçisine kadar tüm herkese teşekkür ediyorum.

- Esenlerin tarihini bilirim bir İstanbullu olarak. Buranın köy olduğunu bilirim. 1990'lardan bu yana buralar çok hızlı bir dönüşümü bizimle yaşadı.

- Halkın doğrudan oyları ile seçilmiş Cumhurbaşkanı olarak, aynı azim ve sevda ile yine milletim ve ülkemin hizmetindeyim. 81 vilayet ve özellikle İstanbul'a hizmet kazandırmanın gayreti içindeyim.

- Kalkınma seferberliğinin devam etmesi için ne gerekiyorsa yapıyoruz ve yapacağız.

- Kardeşlerim bu gün geriye dönüp baktığımda tüm Türkiye ve İstanbul'da çok mesafeler kat ettiğimizi görüyorum. Bizim hizmete başladığımız 1990'lardan bu güne dağlar kadar fark var. Soruyorum Esenler halkına geriye mi gittik ileri mi? Durmak yok yola devam.

- Derdiniz varsa bu hizmetleri yaparsınız. İşte ben derdi olan bu kadroları kutluyorum. Aynı kararlıkla yolumuza devam edeceğiz. Türkiye'nin muassır medeniyetleri seviyesine çıkması lafla olmaz.

kardeşlerim bu icraatlarda bilgi ve tecrübe var.

- İstanbul'un geleceği için yeni hayal ve projeler peşinde koşuyoruz. Yavuz Sultan Selim köprüsü ile

- Kanal İstanbul sözümüzü de unutmadık, bugünlerde ihale hazırlıkları yapılıyor. İnşallah ihalesiyle birlikte Karadeniz'i Marmara'ya bağlayacağız. Kanal İstanbul'un da her iki tarafında numune adeta şehircikler göreceksiniz.

- Biz ülkemiz, milletimiz ve tüm insanlarımız için hayaller kurmaya devam edeceğiz. Milletimizin tarih içerisindeki yolculuğu devam edecek. İstanbul bu hayallerin merkezidir.

- Halep'te evi yıkılan bir annenin feryadı İstanbul'da yankılanır. Filistin'de Gazze'de deniz kenarında oynarken öldürülen bir çocuğun feryadı burada duyulur.

- Bosna Hersek'ten bana ne, Mısır'dan bana ne, Filistin'den bana ne, Suriye'den bana ne, Irak'tan bana ne' diyemezsiniz. Eğer biz Osmanlı bakiyesinin üzerinde, Selçuklu bakiyesinin üzerinde bir Türkiye isek, bizim buralar için 'bana ne' deme hakkımız yok. Buralarda olan bitenden her zaman bizim dertlenmemiz şart. Bu yeni Türkiye'nin görevidir. Büyük devlet olmanın görevidir.

- Biz güçlü olacağız ki komşularımızda güçlü olsun. Fransa'dan yeni döndüm. Bir kurumda yaptığım konuşmada Batı medyasının haberleri ile Türkiye'yi karaladığını gördüm.

- Kobani neden bu kadar önemli. Koabani'yi bu kadar öenemseyenler acaba Hama'yı neden önemsemediler. Musul'u neden önemsemediler.

- Türkiye atacağı adımları dikkatli atabilecek kadar bir yönetim kabiliyetine sahiptir. Kusura bakmasınlar, biz aklımızı kiraya vermedik. Bizim ne aklımız ne de irademiz ipotek altında değildir. Oturur, değerlendirir, istişareyi yaparız, ona göre adımlarımızı atarız.

- Türkiye asırlar boyunca mağdurlar sığınılacak bir ülkeydi. Bu günde aynı ülke. Komşumuz Irak ve Suriye'de yaşanan gelişmeleri dikkatle izliyor ve büyük devlet refleksi ile müdahalemizi yapıyoruz. Basit düşünenler var. Usta bir satranç oyuncu refleksi ile bölgedeki ateşi düşürme gayreti veriyor ve bunda da başarılı oluyoruz.

- Kobani'de şuan 2 bin savaşçı var Kobani'den çıkan 200 bin insan Türkiye'ye geldi. Yediren giydiren kim Türkiye. Türkiye'de 1 milyon 600 sığınmacı var. 4 buçuk milyar dolar harcadık dünya bize 200 milyon destek verdi. Türkiye üzerine düşeni yapıyor ve bir de utanmadan Türkiye sesiz kalıyor diyorlar asıl sessiz kalan sizsiniz.

- Kobani üzerinden HDP kendi tabanını sokağa davet ediyor. Sokakları aleve verdiler mi? Ne elde ettiler? Kobani için ne yaptılar? Sadece şov yaptılar ülkeyi kana buladılar. Onların hesabı varsa bizin de bir hesabımız var. Allah'ında bir hesabı var.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber