Subaylık eğitimini bitiren astsubaylar, teğmen olarak atanacak

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 04 Temmuz 2006 19:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Subaylık eğitimini başarıyla tamamlayan astsubayların teğmen olarak atanmasını ve aile yardımı yapılacak TSK personelinin çocuklarının yaş sınırını yükselten kanun tasarısı, TBMM Başkanlığına sunuldu.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Personel Kanununda değişiklik öngören tasarıya göre, kuvvet komutanlıkları, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığınca belirlenen esaslar dahilinde yapılacak subaylık nosyonu kazandırma eğitimini başarıyla bitirenler, bitirdikleri tarihten geçerli olarak teğmen olabilecek.

Bu personelin subaylık atamaları, hangi tarihte olursa olsun, kademe ilerlemesi veya üst rütbeye yükselmelerine esas olacak atamada, aynı takvim yılının 30 Ağustos tarihi esas alınacak. Ancak 30 Ağustostan sonra subay atananlara, bu işlemden dolayı geriye doğru maaş, maaş farkı ve diğer özlük hakları verilmeyecek.

Bu kanunun yürürlüğe girdiği tarihten önce astsubaylıktan subaylığa geçiş için yapılan seçme sınavını kazanan astsubaylar için, bu kanunla yapılacak değişiklikten önceki uygulamalara devam edilecek.

ÇOCUKLARA AİLE YARDIMI

Tasarıda, TSK personelinin çocuklarına yapılan aile yardımında, çocukların yaş sınırlarında düzenleme öngörülüyor. Buna göre, daha önce 19 yaşına kadar aile yardımı ödenen erkek çocuklar için bu yardımın yaşı 25'e yükseltilecek. Daha önce 25 yaşına kadar aile yardımı alan kız çocuklarında ise yaş sınırı kaldırılarak, evleninceye kadar yardım ödenmesi öngörülüyor.

Personelin, 25 yaşını bitirdiği halde evlenmemiş kız çocukları ile çalışamayacak derecede malullükleri resmi sağlık kurulu raporuyla tespit edilenlerin çocukları için süresiz aile ödeneği verilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber