Sayıştay'dan 'akrabalar denetimde' açıklaması

Sayıştay Başkanlığı: " (Bir gazetedeki habere konu olan) Sözleşmeli personelin gerek işe alınması, gerekse kadroya geçirilmesi işlemleri, yürürlükte bulunan yasal mevzuata uygun bir şekilde uygulanmıştır"

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 03 Kasım 2014 16:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Sayıştay'dan 'akrabalar denetimde' açıklaması

Sayıştay Başkanlığı, bir gazetedeki habere konu olan sözleşmeli personelin gerek işe alınma, gerekse kadroya geçirilmesi işlemlerinin, yürürlükte bulunan yasal mevzuata uygun bir şekilde yapıldığını belirtti.

Sayıştay'dan yapılan yazılı açıklamada, bugün bir gazetede yer alan "Akrabalar denetimde" ve "Sayıştay da bunu yaparsa" başlıklı haberde yer alan eksik ve hatalı bilgilendirmeye dayalı yorumlar nedeniyle açıklama yapılmasına gerek görüldüğü belirtildi.

Kurumun muhtelif personel ihtiyacını karşılamak üzere haberde bahsedilen 26 kişinin 2001-2008 yılları arasında çeşitli tarihlerde, mühendis, teknisyen gibi unvanlardan sözleşmeli personel olarak işe alındığı bildirilen açıklamada, "Yukarıda belirtilen tarih aralığında yürürlükte bulunan mevzuata ve bu mevzuatta belirtilen şartlara uygun bir şekilde sözleşmeli olarak işe alınan personel, başlangıcından bu yana kurumumuza idari personel olarak hizmet vermiştir. Dolayısıyla haberde iddia edildiğinin aksine bunların hiçbirisine denetim ile ilgili herhangi bir görev ve denetçi unvanı verilmemiştir. Kaldı ki yürürlükteki mevzuat da buna müsaade etmemektedir" ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, söz konusu haberde ilgili personelin tamamının sınavsız işe alındığı ifade edildiği anımsatılarak, bütün personelin Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslar'da öngörülen zorunlu usullere tabi tutularak işe alındığı bildirildi.

Haberde bahsedilen sözleşmeli personelin kamuda çalışan tüm sözleşmeli personele tanınan yasal haklardan yararlanarak kadroya geçiş hakkını kullandığı kaydedilen açıklamada, şu ifadelere yerildi:

"Dolayısıyla bu personelin kadroya geçiş taleplerinin yerine getirilmesi veya getirilmemesi konusunda başkanlığımızın bir takdir yetkisi olmamıştır. Kaldı ki sözleşmeli diğer 6 personelimiz, kadroya geçiş hakkını kullanmamış olup halen sözleşmeli personel olarak çalışmaya devam etmektedir.

Yukarıda yapılan açıklamalardan da görüleceği üzere sözleşmeli personelin gerek işe alınması, gerekse kadroya geçirilmesi işlemleri yürürlükte bulunan yasal mevzuata uygun bir şekilde uygulanmıştır. Bahse konu haberin içerik ve üslup olarak, kasıtlı bir şekilde Sayıştay'ı küçük düşürücü ve çarpıtılmış iddialar üzerine kaleme alındığı görülmekte olup; söz konusu haberin basın etik ilkelerine aykırı olduğu kamuoyuna saygı ile duyurulur."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber