Güler: Soruşturmanın selameti açısından Özşahin açığa alındı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 04 Temmuz 2006 22:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, cumartesi günü 13 ilde yaşanan elektrik kesintisiyle ilgili soruşturmanın selameti açısından Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi (TİAŞ) Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü İlhami Özşahin'in açığa alındığını söyledi.

Türkiye İhracatçılar Meclisinin (TİM) yarın yapacağı genel kurul öncesinde Ankara Sheraton Otelinde düzenlediği resepsiyona katılan Güler, bir gazetecinin, "Üst kademeden gittiniz, alt kademedekilere ilişkin bir şey var mı?" sorusuna, şeyi etüt ediyoruz. Olayı idari ve teknik açıdan değerlendiriyoruz. Netleşmeden bir şey söyleyemem" yanıtını verdi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Müsteşarı Sami Demirbilek de 2 hafta önce İzmir'de 45 dakikalık bir elektrik kesintisi yaşandığını, cumartesi günü yaşanan geniş çaplı elektrik kesintisi öncesinde bu olay üzerinde çalıştıklarını belirtti.

Demirbilek, cumartesi günü yaşanan olayın ardından TİAŞ Genel Müdürü'nün açığa alındığını söyledi. Böyle bir sıkıntı üzerine birisine fatura kesilmesi gerektiğini ifade eden Demirbilek, "Olayın nedenini araştırıyoruz. Araştırma safhasında Özşahin'in o görevde kalmasını istemedik" dedi.

Özelleştirmeyle bir şirkete geçen Oymapınar'ın regülatör olarak kullanıldığını anlatan Demirbilek, "Her zaman sözlü uyarılarımızı dikkate alırlardı. O gün uymadılar. Oymapınar devrede olsaydı, Cumartesi günkü kesinti o kadar uzun sürmezdi" diye konuştu.

Basın mensuplarının elektriğe zam olup olmayacağı soruları üzerine Demirbilek, "Hayat ne gerektirirse o olur" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber