'Doktor Civanım' filmi gerçek oldu

Şanlıurfa'da film senaryolarını aratmayan bir olay gerçekleşti. Kendini Tıp öğrencisi olarak tanıtan Deniz Ferhat Kara Devlet Hastanesi Acil servisinde hasta muayene etti, reçete yazdı.

Haber Giriş : 03 Kasım 2014 20:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Doktor Civanım' filmi gerçek oldu

Kemal Sunal'ın 'Doktor Civanım' filmini hatırlatan bir olay Şanlıurfa'da yaşandı. İddiaya göre geçtiğimiz ay Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne giden Deniz Ferhat Kara, kendini Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi 5. Sınıf öğrencisi olarak tanıttı.

Hastaneye staj yapmak için geldiğini söyleyen Kara, staj yazısının henüz gelmediğini ancak çalışmak istediğini ifade etti. Sahte doktor hastane görevlilerinin onayını aldıktan sonra hastanede çalışmaya başladı. Yaklaşık 1 hafta acilde görev yapan sahte doktor, hasta muayene etti, acil doktorlarının kaşelerini kullanarak ilaç yazdı.

Acil serviste hasta muayene etti

Bir hafta boyunca Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde kalan Deniz Ferhat Kara, bazı doktor ve hastane personelinden borç para aldı. Daha sonra 'Görev yerim Halk Sağlığına çıktı' diyen sahte doktor Şanlıurfa'da bulunan özel bir hastanede de çalıştı.

Kaymakamın yazısı ile Suriyelileri muayene etti

Özel hastanede de aynı yöntemle dolandırıcılık yapan sahte doktor daha sonra Akçakale ilçesine gitti. Akçakale'de de aynı hikayeyi uyduran sahte doktor Akçakale Kaymakamı Eyüp Fırat'ın yazısı ile Süleymanşah Çadır Kentte görev yaptı maaşa bağlandı. Çadır kentte eğitim biriminde görev yapmasına rağmen hasta bakan ilaç yazan Kara, ilçede doktor ve eczanelerden de borç para aldı. Yaklaşık 15 gün çadır kentte çalışan sahte doktor daha sonra Akçakale Devlet Hastanesi'ne gitti.

Gerçek polisle aynı evde kaldı

Akçakale Devlet Hastanesi'nde 3 gün çalışan Deniz Ferhat Kara burada da personelden para aldı. Sahte doktorun hal ve hareketlerinden şüphelenen hastane çalışanları Deniz Ferhat Kara'nın stajyer olup olmadığını sorguladı. Alınan cevap karşısında adeta şoke olan hastane personeli Kara'nın Tıp Fakültesi ile bir ilgisi olmadığını öğrendi. Öte yandan sahte doktor Deniz Ferhat Kara'nın Akçakale'de çalıştığı dönemde 2 polis memuru ile aynı evi paylaştığı öğrenildi.

Yine hastane çalışanları fark etti

Hastane çalışanlarının ihbarı üzerine sahte doktor Akçakale Devlet Hastanesi'nde gözaltına alındı. Polis tarafından ifadesi alınan sahte doktor çıkarıldığı adli merciler tarafından serbest bırakıldı.

Tıp öğrencileri isyan etti, hastane yönetiminin haberi olmadı

Öte yandan olayla ilgili, Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi ve Tabip Odası Başkanı Mehmet Gülüm, böyle bir olaydan haberinin olmadığını söyledi. Böylesine bir dolandırıcılık olayının yaşanmasına sosyal medyada Tıp Fakültesi öğrencilerinden tepki yağdı.(şanlıurfa.com)

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber