Türkiye Taşkömürüne alınacak 1200 işçi için kur'a çekimine başlandı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Temmuz 2006 23:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye Taşkömürleri Kurumu'na (TTK) alınacak bin 120 işçi için kura çekimi başladı. 4 ayrı müessesede gerçekleşecek kura çekimlerinin ilk gününde Armutçuk müessesesine girecek 186 madenci belirlendi.

Ereğli İlçesi'nde TTK'ya bağlı Armutçuk Müessese Müdürlüğü'ndeki kura çekimlerine, köy ve mahallelerine göre aday numarası verilen kişiler, noter huzurunda seçildi. TTK'ya Ereğli ve Alaplı İlçeleri'ndeki 180 köy ve mahalleden başvurarak mülakatı başarıyla geçen 2 bin 154 adaydan işe girecek 200 kişinin 14'ü terörle mücadelede üstün başarı gösterenler arasından kuraya katılmaksızın belirlenirken, kazanan 186 kişi büyük sevinç yaşadı. İşe girmeye hak kazananlardan Fehmi Durgut, yıllardır il dışında günübirlik çalıştığını, maden ocağında istihdam edileceğinden dolayı mutluluk duyduğunu söyledi. Kurada kazanamayanlardan Arslan Açıkgöz ise, çok fazla kişinin müracaat etmesi nedeniyle kurada şanslarının az olduğunu ve kazanamayan birçok işsizin hayal kırıklığına uğradığını ifade etti. TTK Genel Müdür Yardımcısı Çetin Onur da, yaptığı açıklamada, kurayı kazananların sağlık kontrollerinden sonra 20 gün eğitime tabi tutulacaklarını, çalışmak istemeyen kişilerin yerine de yedek seçilenlerin işe alınacağını söyledi. Kura çekimlerinin, müessese müdürlüklerinden Kozlu'da 2 bin 39, Üzülmez'de 4 bin 425 ve Karadon'da da 6 bin 508 adayın katılımıyla 7 Temmuz Cuma günü tamamlanacağını kaydeden Onur, "Yeni işe gireceklerden iyi performans alınırsa kurumun geleceği daha parlak olur. İstihdamın artmasına yönelik çalışmalarımıza da katkı sağlar. Şeffaf şekilde kura çekimlerini tamamlıyoruz. Kimsenin hakkının yenmesi mümkün değildir" diye konuştu.

Kura çekimine geç gelen bazı adaylar, köy isimlerinin okunmadığını iddia ederek, noter yetkilileriyle tartıştı. Noter yetkilileri de söz konusu köylerin isimlerini yeniden okuyarak tepkileri giderdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber