Başbakanlığa bağlı kurumların bütçeleri kabul edildi

Başbakanlığa bağlı ve ilgili kurumların 2015 yılı bütçeleri kabul edildi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 05 Kasım 2014 19:02, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58
Başbakanlığa bağlı kurumların bütçeleri kabul edildi

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, Başbakanlığa bağlı ve ilgili kurumların 2015 yılı bütçeleri kabul edildi.

Komisyon'da bugünkü ilk oturumunda Türk İşbirliği ve koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Atatürk Araştırma Merkezi, Atatürk Kültür Merkezi, Türk Dil Kurumu ile Türk Tarih Kurumu ile Basın-Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) ve Tanıtma Fonu Kurulu Sekreterliği bütçeleri görüşüldü.

Kurumların 2015 yılı bütçeleri ile 2013 yılı kesin hesapları kabul edildi.

Bugünkü oturumda, kameraların Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş ve Yalçın Akdoğan'ın kurum bütçelerine ilişkin sunuşları ile milletvekillerinin soru ve eleştirilerine verdiği yanıtları çekmelerinin ardından Komisyon'dan çıkmaları tartışmaya neden oldu.

Muhalefet milletvekilleri, kameraların kendileri konuşurken salonda olmadıklarını belirterek, uygulamanın yanlış olduğunu ifade ettiler.

Komisyon Başkanı Recai Berber, "Toplantı basına açık. Ne zaman çekim yapacaklarını kendilerine aittir" dedi.

MHP ve CHP milletvekillerinin kendisine tepki göstermesi üzerine Berber, "Yeteri kadar malzeme oluştu diyerek kendileri gidiyor. Basın her zaman kayıt yapabilir" karşılığını verdi.

Komisyon Başkanvekili Süreyya Sadi Bilgiç, "Mevlis TV başından sonuna kadar Komisyon çalışmalarını izler, isteyen kuruluşlara görüntü servisi yapıyordu. Aynısını sağlamak gerekir ki tartışmaları ortadan kaldıralım" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber