Tarım'da, sadece 40 kişi bölge tayini yapabildi

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının 2014 yılı bölge tayinlerinde 6 unvanda sadece 40 kişi tayin yapabildi.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 09 Kasım 2014 11:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Tarım'da, sadece 40 kişi bölge tayini yapabildi

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı çalışanları, 2014 yılı dönem tayinlerinde umduklarını bulamadı.

Bu konuyu Temmuz ayında "Tarım Bakanlığında nakil sıkıntısı" başlığı ile haberleştirmiştik.

Bir ziyaretçimizin mail ile gönderdiği ve Tarımpersonelin web sitesinden kontrol ettiğimiz tespitleri paylaşıyoruz.

Ben de bir tarım çalışanı olarak bu yıl 2014 dönem tayinleri ile hüsrana uğradım. Sizler durumu sıcağı sıcağına Temmuz başı gibi haber etmiştiniz. Ama unutuldu gitti. Bakanlıkta asıl meslek gruplarını oluşturan ziraat mühendisi, ziraat teknikeri, ziraat teknisyeni, veteriner hekim, veteriner sağlık teknikeri, veteriner sağlık teknisyeni 6 unvanda 40 adet personelin tayini onaylanmıştır. www.tarimpersonel.gov.tr sitesinden bakılabilir.

Resmen tayin yapmama durumu olmuştur. Gerekçe olarak da % 50 norm kadro engeli çıkarılmıştır. Lakin 81 vilayette sadece belli başlı illerde % 50'nin üzerinde personel vardır. Türkiye ortalamasında sadece ziraat teknikeri normu %50,3 tür. Diğerleri altıdır.
Durum mahkemeye taşınmış hala mahkemeliktir.(Danıştay 2.daire 6119).Bakanlık gelen tepkiler üzerine illere göre boş kadroları ve genelgeyi sitesinde yayınlayamamaktadır.

Çünkü %50 normun altında kalan unvana ilişkin kadrolara (Örneğin Bursa'da ziraat teknisyeni %3 iken) boş yer açmamıştır. Özetle hem Bursa'dan kimseyi göndermemiş (sistem izin vermiyor % 50 altı olduğu için) hem de Bursa'ya kimsenin gelmesine izin vermemiştir. Akla mantığa sığmayacak uygulamadır.

Tüm şartlar sağlansa bile üstüne birde İl Müdürlerine Onay butonu açılmış ve tamamen durum İl Müdürlerine yalvarmaya kalmıştır. Hangi İl Müdürü Personelinin gitmesine izin verir?

Zaten Norm lar oldukça az. Ayrıca sadece 1-2-3-4 bölgelere göstermelik bir kaç yer açılmış diğerleri ise 5 ve 6 bölgelerine açılmıştır.

Son zamanlarda çokça bahsi geçen ve Sayın Müsteşarın imzasını taşıyan 2014 genelgesi (her yıl personel Genel Müdürü imzalardı) hak ettiği halde tayin olamayan çokça tarım personelini üzmüştür.

Bence hakla, adaletle bağdaşmayan bu uygulamanın tekrar gözler önüne çıkarılarak Bakanlığın bundan sonraki dönem tayinlerinde aynı durumu personeline yaşatmaması gerekmektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber