Soruşturma Komisyonu yarın 10 kişiyi dinleyecek

Dört eski bakan ile ilgili Soruşturma Komisyonu, yarın aralarında Zafer Çağlayan'ın oğlu ve kardeşi ve özel kalemi ve Fatih Belediye Başkanı Demir'in de aralarında olduğu 10 kişiyi dinleyecek.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 10 Kasım 2014 16:09, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58
Soruşturma Komisyonu yarın 10 kişiyi dinleyecek

- Melda Çetiner/Meltem Öztürk

Dört eski bakan ile ilgili Soruşturma Komisyonu, yarın, eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ın oğlu, kardeşi ve özel kalemi, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir ile eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın danışmanı Sadık Soylu'nun da aralarında bulunduğu 10 kişinin tanık olarak ifadesine başvuracak.

Eski ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, eski AB Bakanı Egemen Bağış, eski İçişleri Bakanı Muammer Güler ile eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar hakkında kurulan Soruşturma Komisyonu, İstanbul Adliyesi'ndeki dinlemelerin ardından yarın Meclis'te dinlemelerini sürdürecek.

Komisyon; yarın eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ın oğlu Salih Kaan Çağlayan, kardeşi Mehmet Şenol Çağlayan, özel kalem müdürü Onur Kaya, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Müsteşarı Ziya Altunyaldız, eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın Danışmanı Sadık Soylu ile bakanlıkta Mekansal Planlama Genel Müdürlüğü görevinde bulunmuş olan Mehmet Ali Kahraman, eski İçişleri Bakanı Güler'in danışmanı Salih Barış Kıranta, Emniyet Müdürü Orhan İnce ve "Emrah" adlı bir koruma görevlisinin tanık olarak ifadesine başvuracak.

Komisyon Başkanı ve AK Parti Kastamonu Milletvekili Hakkı Köylü, AA muhabirine, "Davayla ilgisi olabilecek, olaylarda bilgisi olabilecek kişileri çağırıyoruz. Magazin olsun diye ya da iş yapıyor gözükmek için doğrudan bizimle ilgisi olmayan kişileri çağırmıyoruz. Kim olup olmadığı önemli değil. Bakan yakını da olabilir, mahiyetinde çalışan da olabilir. Biri, sağdan soldan bir şey duymuş diye rastgele herkesi çağırmamız söz konusu olamaz" dedi.

Cumhuriyet savcılığının yaptığı tarzda bir soruşturma yaptıklarını kaydeden Köylü, yetkilerini kullandıklarını vurguladı. Köylü, yarın dinleyecekleri 10 kişiden sonra çalışmaların ilerleyen safhalarında çağıracakları başka kişilerin de olabileceğini söyledi.

Köylü, "Hukuki soruşturma yapıyoruz. Çağırdığımız kişiler hakları neyse onları kullanıyor. 'Niye haklarını kullandın?' diye tepki gösterme hakkımız yok. Rıza Sarraf, 'tanıklıktan çekilme hakkımı kullanıyorum' dedi. Buna denilebilecek ne var?" diye konuştu.

Komisyon üyesi CHP İzmir Milletvekili Erdal Aksünger, yarınki komisyon toplantısına katılacaklarını belirtti. Aksünger, "Yarın gideceğiz, orayı boş bırakmayacağız. Ama yaptıklarını da legalize etmeyeceğiz" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber