Şanlıurfa'da pano krizi!

RAMAZAN ayında cami minaresindeki mahyaya Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç'in adının yazılmasıyla tartışma konusu olan Şanlıurfa'da, bu kez de 2 ayrı ışıklı pano ile gündeme geldi.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 11 Kasım 2014 00:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Şanlıurfa'da pano krizi!

Işıklı panolardan birinde '10 Kasım Öğretmenler Günü Kutlu Olsun' yazılırken, diğerinde ise 'Temizlik İmandandır' yazısının altına belediye başkanının adı yazıldı. Tartışma konusu olan ışıklı panolar tepkiler üzerine durdurulurken, yanlışlığın belediye görevlisinden kaynaklandığı ileri sürüldü.

Ramazan ayında adı mahyaya yazılarak gündeme gelen Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, bu kez il dışında olduğu 9 Kasım gecesi belediye görevlileri Fatih Sultan Mehmet Parkı'ndaki ışıklı panoya Atatürk'ün ölüm tarihi olan 10 Kasım'ı Öğretmenler Günü ile karıştırdı ve panoya, '10 Kasım Öğretmenler Gününüz Kutlu Olsun, Celalettin Güvenç Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı' yazıldı. Ulubatlı Mahallesi'ndeki Turgut Özal Mahallesi'ndeki parkta bulunan panoya ise 'Temizlik İmandandır' hadisi altına yine belediye başkanın adı yazıldı.

TEPKİ ÜZERİNE KALDIRILDI

Her iki ışıklı panonun fotoğraflarının çekilerek sosyal medyada eleştiri konusu olması üzerine kısa sürede belediye görevlileri duruma müdahale etti ve panolardaki yazılar durduruldu. Belediye yetkilileri, eleştirilen AK Partili Belediye Başkanı Celalettin Güvenç'in şehir dışında olduğunu ve bilgisi dışında gerçekleşen tarih karışıklığı ile hadisin altına isim yazılması konusunun panolardan sorumlu olan görevlinin yanlışlığından kaynaklandığını ve fark edilmesi ile durdurulduğunu bildirdi.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamada, ışıklı panolarla ilişkin çıkan haberler üzerine inceleme ve soruşturma başlatıldığı bildirildi. Konunun başkanlık oluru ile Teftiş Kurulu Daire Başkanlığı'na havale edildiği belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Celalettin Güvenç'in, Büyükşehir Belediye Başkanları toplantısına katılmak üzere il dışında olduğu bir dönemde meydana gelen üzücü hadisenin ardından, hemen gerekli inceleme ve soruşturma başlatılmış olup; Teftiş Kurulu Daire Başkanlığının vereceği rapor doğrultusunda sorumlular hakkında gerekli işlem yapılacaktır. Kamuoyunun bilgilerine sunulur."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber