Emekli MİT mensubu beraat etti

Ergenekon davasının "MİT yasasındaki değişiklik" sonrası yargılanmasına izin verilen emekli MİT mensubu sanığı beraat etti.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 11 Kasım 2014 10:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Emekli MİT mensubu beraat etti

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) yasasındaki değişiklik üzerine Ergenekon davası kapsamındaki yargılaması durdurulan eski MİT görevlisi Özel Yılmaz'ın, Başbakanlık tarafından verilen izin üzerine yargılandığı davada, beraatine karar verildi.

İstanbul 7. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan duruşmaya, sanık Özel Yılmaz ile avukatı katıldı.

Mahkeme Başkanı Sadık Özcan, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nin kapatılması üzerine dosyanın bu mahkemeye devredildiğini ve sanığın daha önce savunmasının alındığını hatırlattı.

Duruşmada esas hakkındaki görüşünü açıklayan Cumhuriyet Savcısı Mehmet Murat Dalkuş, sanığın, mahkumiyetine yeterli, her türlü kuşkudan uzak, kesin ve inandırıcı delil elde edilemediğinden beraatine karar verilmesini istedi.

Son savunması sorulan sanık Özel Yılmaz, mütalaaya katıldığını belirterek, beraatini talep etti.

Dosyayı karara bağlayan mahkeme heyeti, sanık Özel Yılmaz'ın üzerine atılı suçu işlediğine dair, şüpheden uzak, kesin ve inandırıcı delil bulunmadığından beraatine hükmetti.

- Davanın geçmişi

Devlet İstihbarat Hizmetleri ve MİT Kanunu'nda değişiklik üzerine Ergenekon davasının 22 Mart 2012'de yapılan duruşmasında, davada firari sanık olarak yer alan ve yakalanamadığı için dosyası ayrılan Bedrettin Dalan'ın yurt dışına çıkışına yardımcı olduğu iddia edilen eski MİT görevlisi Özel Yılmaz'ın yargılanması durdurularak, Başbakanlık'tan izin istenmişti.

Başbakanlık'tan yargılama izni verilmesi üzerine, Yılmaz hakkında, "İrtica ile Mücadele Eylem Planı" dosyası kapsamında "bilerek ve isteyerek silahlı terör örgütüne yardım etmek" suçundan 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılmıştı.

Yılmaz'ın dosyasını ana davayla birleştirmeyerek ayrı bir esas üzerinden yürütmeye karar veren mahkeme, dosya için ayrı bir tensip zaptı düzenlemişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber