TBMM'de toplantı yeter sayısı bulunamadı

AK Parti'nin Genel Kurul'un çalışma takvimine ilişkin grup önerisinde toplantı yeter sayısı bulunamadı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 12 Kasım 2014 18:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
TBMM'de toplantı yeter sayısı bulunamadı

AK Parti'nin TBMM Genel Kurulu'nun gündem ve çalışma takvimine ilişkin grup önerisinin görüşmelerinde toplantı yeter sayısı bulunamadı.

AK Parti, TBMM Danışma Kurulu'nun toplanamaması üzerine grup önerisini Genel Kurul'a taşıdı. Öneride, yurt dışında Yunus Emre Kültür Merkezi kurulmasına ilişkin uluslararası sözleşmelerin onaylanmasını içeren bazı yasa tasarılarının gündemin ön sıralarına alınması ile Genel Kurul'un 14 Kasım Cuma günü de toplanarak, HDP'nin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız hakkında verdiği gensoru önergelerini görüşmesi yer aldı.

AK Parti İstanbul Milletvekili Doğan Kubat, öneri üzerinde yaptığı konuşmada, bir kısım uluslararası sözleşmelerin gündemin ön sıralara alınmasını önerdiklerini belirterek, "Makedonya ile ilgili uluslararası bir sözleşmemiz var. Bu sözleşme çerçevesinde, Yunus Emre Kültür Merkezimize Makedonya devleti tarafından tahsis edilecek Kurşunlu Han ile ilgili, sözleşmesinin gecikmesinden kaynaklı bir sorun var. Tasarıyı öne alarak, ikili anlaşmak imzalanmak suretiyle bu sorunu da aşmış olacağız" dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt, "İç Güvenlik Paketi"nin yasalaşmadan yürürlüğe girdiğini savunarak, 25 günden beri Validebağ'da yapılmak istenen inşaata direnen insanlara güvenlik güçlerinin saldırısının devam ettiğini savunarak, "polis müdürünün kendisine hakaretler, itham ve tehditlerde bulunduğunu" söyledi.

Öğüt, "Ne İçişleri Bakanı, ne AKP yöneticileri ne de Meclis Başkanı Cemil Çiçek bir tek telefon açma nezaketini gösterdi. Polisleri uyarmak istiyorum; bunu yaparak iktidarın güzüne girme şansınız yok. İktidar sizi kullanıyor. Polis müdürü arkadaşlar insanların gözlerine biber gazı sıkarak, yerlerde sürükleyerek ciddi tacizlerde bulunmuşlardır. Ben o polis müdürü hakkında soruşturma açılmasını istiyorum, kendim de hakkında dava açacağım. Çiçek'in de milletvekiline yapılan saldırıya kınamasını istiyorum" diye konuştu.

MHP Isparta Milletvekili Nevzat Korkmaz, gensoruların Meclis TV yayınının olmadığı Cuma günü görüşülmesinin doğru olmadığını ifade ederek, "Sayın bakanlar, alnınızın akıyla vatandaşa olup biteni anlatmayı sizin istemeniz lazım. Eğer bir kaygınız yoksa. Bu bile AKP'nin anlayışını gösteriyor. Tasarıların bitimine kadar çalışmayı getiriyorsunuz ama toplantı ve karar sayısını bulamayacaksınız" dedi.

CHP, AK Parti'nin grup önerisinin oylamasında toplantı yeter sayısı istedi. Başkanvekili Güldal Mumcu, iki defa yapılan yoklamada toplantı yeter sayısının bulunamaması üzerine birleşimi yarını saat 14.00'te toplanmak üzere kapattı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber