Emniyet Personeli Kimlik Kartları Yönetmeliğinde değişiklik yapıldı

Haber Giriş : 06 Temmuz 2006 09:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

EMNİYET TEŞKİLATI PERSONELİ KİMLİK KARTLARI İLE POLİS KİMLİK KOKARTLARI YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1 ? 9/7/2000 tarihli ve 24104 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Emniyet Teşkilatı Personeli Kimlik Kartları ile Polis Kimlik Kokartları Yönetmeliğinin 6 ncı maddesinin birinci fıkrasının (a) ve (b) bentleri aşağıdaki şekilde değiştirilmiş, aynı maddeye aşağıdaki (c) ve (ç) bentleri eklenmiştir.

"a) Emniyet Hizmetleri Sınıfı personeline verilen kimlik kartının şekil, içerik ve ölçüleri Ek -1'de gösterilmiştir."

"b) Çarşı ve Mahalle Bekçilerine verilen kimlik kartının şekil, içerik ve ölçüleri Ek-2'de gösterilmiştir."

"c) Diğer Hizmetler Sınıfı personeline, sözleşmeli personel, sivil savunma uzmanları, işçi personel ve emeklileri ile Çarşı ve Mahalle Bekçileri emeklilerine verilen kimlik kartının şekil, içerik ve ölçüleri Diğer Hizmetler Sınıfı personeli kimlik kartı adı altında Ek-3'de gösterilmiştir."

"ç) Emniyet Hizmetleri Sınıfı personeli emeklilerine verilen kimlik kartının şekil, içerik ve ölçüleri Ek-4'de gösterilmiştir."

MADDE 2 ? Aynı Yönetmeliğin 8 inci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"MADDE 8 ? Emniyet Hizmetleri Sınıfı personeline bir defaya mahsus olmak üzere Polis Kimlik Kokartları özel olarak yaptırılan deri cüzdan içerisinde verilir."

MADDE 3 ? Aynı Yönetmeliğin 10 uncu maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"MADDE 10 ? Kimlik kartları Genel Müdürlüğün ihtiyacına göre ofset baskısı yapılmış veya personalizasyon işlemi tamamlanmış olarak kendi birimlerince, Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası Banknot Matbaasına ya da Genel Müdürlükçe uygun görülecek bir basım evinde bastırılır."

MADDE 4 ? Aynı Yönetmeliğin 11 inci maddesinin birinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"Polis Kimlik Kokartları, Genel Müdürlük tarafından Türk Polis Teşkilatını Güçlendirme Vakfı genel kurulu kararına istinaden vakıf bütçesinden veya genel bütçeden Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğünde imal ettirilir."

MADDE 5 ? Aynı Yönetmeliğin 12 nci maddesinin birinci fıkrasının sonuna aşağıdaki cümle eklenmiştir.

"Personele verilen kimlik kartları Genel Müdürlük Personel Dairesi Başkanlığı tarafından kayıt altına alınır."

MADDE 6 ? Aynı Yönetmeliğin 13 üncü maddesinin ikinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"Yukarıda belirtilen durumlarda, ilgili birimlerce yeniden kimlik kartı tanzim edilecek personele ait bilgiler ve yeniden kimlik kartı tanzim edilme nedeni en kısa süre içerisinde Personel Dairesi Başkanlığına gönderilir. Ancak kimlik kartını kaybedenlere yeni kimlik kartı tanzim edilene kadar birimleri tarafından polis kimlik kartı bilgilerini içeren Görev Belgesi verilir. Yeni düzenlenen kimlik kartı personele teslim edilirken daha önce verilen Görev Belgesi geri alınır."

MADDE 7 ? Aynı Yönetmeliğin 17 nci maddesinin birinci, ikinci ve üçüncü fıkraları aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"Emniyet teşkilatı personelinin emeklilikleri halinde, emekli kimlik kartının tanzimine esas olmak üzere emeklilik adresi ve bir adet sivil fotoğraf Genel Müdürlük Personel Dairesi Başkanlığına gönderilir. Personel Dairesi Başkanlığınca emekli kimlik kartı en kısa sürede tanzim edilerek ilgili birime gönderilir. İlgili birimce, personele zimmet karşılığında yeni kimlik kartı teslim edilerek, eski kimlik kartı imha edilmek üzere teslim alınır."

"Emekli olan Emniyet Teşkilatı personeline, çalışanların kimlik kartı ile aynı olan ancak rütbesi hanesinin ön kısmına "E" harfi eklenen Emekli Kimlik Kartı tanzim edilir. Emekli oluş şekli kimlik kartının rütbesi hanesine yazılır. Emekli olan personelden kimlik kokartı geri alınmaz. Kimlik kokartı emekli olduktan sonra tanıtım aracı olarak kullanılamaz. Kullananlar hakkında gerekli cezai işlem uygulanır. Bu durumda kimlik kokartı geri alınır. Emekli personelin iki defadan fazla kimlik kartını kaybetmesi halinde ve mevcut kokartını kaybetmesi durumunda tekrar emekli kimlik kartı ve kokartı verilmez."

"Emniyet Hizmetleri Sınıfı personeli ve Çarşı ve Mahalle Bekçisi unvanına sahip personelden;

a) Akıl hastalığı veya psikolojik rahatsızlığı nedeniyle malülen emekli olanlara,

b) Akıl hastalığı veya psikolojik rahatsızlığına ilişkin sağlık raporu işlem aşamasında iken isteğiyle emekli olanlara,

bu rahtsızlıklarının geçtiğini tam teşekküllü bir devlet hastanesinden alacakları sağlık kurulu raporu ile belgelendirmeleri halinde emekli kimlik kartı verilir."

MADDE 8 ? Aynı Yönetmeliğin ekinde yer alan Ek-1 Emniyet Hizmetleri Sınıfı personeli Kimlik Kartı, Ek-2 Yardımcı Hizmetler Sınıfı (Çarşı ve Mahalle Bekçileri) Personeli Kimlik Kartı, Ek-3 Diğer Hizmetler Sınıfı Personeli, Sözleşmeli Personel, Sivil Savunma Uzmanları, İşçi Personel ve Emeklileri ile Çarşı ve Mahalle Bekçileri Emeklilerine Verilen Kimlik Kartı, Ek-4 Emniyet Hizmetleri Sınıfı Personeli Emeklilerine Verilen Kimlik Kartı, Ek-5 Polis Memurundan Emniyet Amiri Rütbesine Kadar Olan Emniyet Hizmetleri Sınıfı Personeline Ait Polis Kimlik Kokartı, Ek-6 Emniyet Müdürleri Kimlik Kokartı ekteki şekilde değiştirilmiştir.

MADDE 9 ? Aynı Yönetmeliğin 13 üncü maddesinin birinci fıkrasının (a) bendinin üçüncü parağrafı, 14 üncü maddenin birinci fıkrasının son cümlesi ve 15 inci maddesi ile Yönetmelik ekinde yer alan Şekil-5 ve Şekil-6 yürürlükten kaldırılmıştır.

Yürürlük

MADDE 10 ? Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

Yürütme

MADDE 11 ? Bu Yönetmelik hükümlerini İçişleri Bakanı yürütür.

      Ekleri İçin Tıklayınız

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber