Soruşturma komisyonu eski emniyet amirini dinledi

Dört eski bakan ile ilgili Soruşturma Komisyonu eski Emniyet Amiri Orhan İnce'yi dinledi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 13 Kasım 2014 17:40, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58
Soruşturma komisyonu eski emniyet amirini dinledi

Dört eski bakanla ilgili Meclis Soruşturma Komisyonu eski Emniyet Amiri Orhan İnce'yi dinledi.

Eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, eski AB Bakanı Egemen Bağış, eski İçişleri Bakanı Muammer Güler ile eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar hakkında kurulan Soruşturma Komisyonu, AK Parti Kastamonu Milletvekili Hakkı Köylü başkanlığında toplandı.

11 Kasım Salı günü gerçekleştirilen toplantıda dinlenecekler arasında adı bulunan ancak adres değişikliği nedeniyle tebligat eline ulaşmadığı için gelmeyen İnce, komisyonda yaklaşık 1,5 saat kaldı. TBMM'ye avukatı Özcan Karakoç ile gelen İnce, komisyon toplantı salonuna ise tek başına girdi. İnce'nin dinlenmesinin ardından komisyon üyeleri yaklaşık yarım saat daha toplantıya devam ettiler.

Komisyon Başkanı Köylü, toplantının ardından gazetecilerin soruları üzerine eski bakanların dinlenmek üzere komisyona ne zaman çağrılacaklarına ilişkin henüz bir karar alınmadığını belirtti. Köylü, komisyonun gelecek hafta yapılacak toplantısında kimlerin dinleneceğinin de belirlenmediğini aktardı.

İnce'nin avukatı Özcan Karakoç da komisyon toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Müvekkillerinin tanık sıfatıyla komisyona çağrılmış olmasını eleştiren Karakoç, "Müvekkilimiz bu dosya kapsamında müştekidir. Suçtan doğrudan zarar görendir" dedi. İnce'nin müşteki olarak dinlenmesi gerektiğini belirten Karakoç, dinlenmesi sırasında avukatının da yanında olmasını talep ettiklerini ancak bu taleplerine de olumsuz yanıt geldiğini söyledi. Bunun hukuki ve doğru bir gerekçe olmadığını savunan Karakoç, bu durumun soruşturmanın salahiyeti açısından değerlendirilmesi gerektiğini kaydetti.

Sorulardan, komisyonunun soruşturmanın tamamına dair bilgileri olmadığı izlenimini edindiklerini ifade eden Karakoç, "Çünkü soruların bir kısmının cevabı soruşturma dosyasında var" diye konuştu.

Karakoç, İnce'nin mesleğini onuruyla yapmış bir emniyet mensubu olduğunu belirterek, "Müvekkilimizin meslekten men edilmesine varan süreç, Türkiye tarihinde belki de görülmüş en örgütlü suç yapılarından biri tarafından gerçekleştirildi. Bu husus İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'ndaki dosyada sabittir" ifadesini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber