İşçi ve Memur Sendikaları, TBMM önünde Kamu Yönetimi Temel Kanun Tasarısı'nı protesto ettiler.

Haber Giriş : 10 Şubat 2004 15:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İşçi ve Memur Sendikaları, TBMM önünde Kamu Yönetimi Temel Kanun Tasarısı'nı protesto ettiler.

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş), Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu(DİSK), Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Türkiye Kamu Sen, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB), Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Müşavirler Odaları Birliği (TÜRMOB),Türk Tabipleri Birliği (TTB), Mülkiyeliler Birliği, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD), Devlet Denetim Elemanları Derneği (DENETDE), Türk Kadınlar Birliği ve Türkiye Ziraatçılar Derneği'ne mensup yaklaşık bin kişi, TBMM Dikmen girişinde toplanarak, "Kölelik Yasasına hayır', 'Hükümet yasanı al başına çal", "Bu yasa Meclis'ten geçmeyecek" gibi sloganlar attılar.

Cumhuriyet Halk Partili bazı milletvekillerinin de destek verdiği eylem sırasında ses yayın otobüsüne izin verilmemesi nedeniyle eylemciler ile polis arasında gerginlik yaşandı. Yaşanan gerginlik milletvekillerinin araya girmesi ile yatıştırıldı.

Grup adına basın açıklamasını yapan TMMOB Genel Başkanı Kaya Güvenç, Kamu Yönetimi Temel Kanunu Tasarısı'nın tartışılmadan , hızla TBMM komisyonlarından geçirildiğini ve Meclis Genel Kurulu'na sevk edildiğini belirterek, "Bizler, işçi ve kamu çalışanları sendikaları konfederasyonları, meslek kuruluşları ve demokratik kitle örgütleri, bu tasarının geri çekilmesi, yerine halkımızın taleplerini içeren gerçek bir reformun hazırlanması ve gerçekleştirilmesi için bir araya geldik" dedi. TMMOB Başkanı Güvenç, Bandırma, Adana, Diyarbakır, Samsun ve İstanbul'da çeşitli tarihlerde miting düzenleyeceklerini belirterek 6 Mart Cumartesi Günü'de Ankara'da ülke çapında katımla gerçekleşecek olan 'Tasarıları geri çek' adlı bir miting düzenleyeceklerini söyledi.

TBMM ziyaretlerinin tasarının görüşüldüğü sürece devam edeceğini vurgulayan Güvenç, "Bu etkinliklere rağmen tasarı geri çekilmezse üretimden gelen gücün kullanılması da dahil olmak üzere demokratik direnme hakkımızı kullanmak için yeni bir eylem programı hazırlanacak ve hayata geçirilecek" diye konuştu. Kamu yönetiminin köklü bir reforma ihtiyacı olduğunu vurgulayan Güvenç, "Ancak , bu tasarı ülkemizin gerçeklerine ve ihtiyaçlarına uygun değildir. Bu tasarı uluslararası sermayenin ve onların örgütlerinin taleplerini karşılamak amacıyla hazırlanmıştır. Bu Tasarı hazırlanırken, toplumun büyük bir kesiminin ve onların örgütlerinin görüşleri alınmamıştır. Bu haliyle Tasarı, reform değil, bir tuzaktır" ifadesini kullandı. Güvenç açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Geleceğimizi ipotek altına alacak olan Kamu Yönetimi Temel Kanunu Tasarısı başta olmak üzere, devamı niteliğindeki diğer tasarıların da hep birlikte hemen geri çekilmesini istiyoruz. Halkın geniş kesimlerinin taleplerini karşılayacak, demokratik açılım sağlayacak bir reformun hayata geçirilmesi için 'ortak mücadele' verme konusunda inançlı ve kararlı olduğumuzu kamuoyuna ilan ediyoruz".

Eylemde bazı eylemcilerin Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) bayrağı ve KKTC Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'ı destekleyen dövizler taşıdığı görüldü. Eyleme, DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi, Türk- İş Genel Başkanı Salih Kılıç, TTB Başkanı Füsun Sayek ve KESK Başkanı Sami Evren katıldı. Eylem sırasında bin kadar çevik kuvvet polisi görev aldı.

habervitrini

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber