Twitter'daki hesapların yüzde 30'u sahte

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, 3'üncü Havalimanı Projesi'nden Paralel Yapı'nın da rahatsızlık duyduğunu söyledi. Türkiye'deki sahte Twitter hesaplarına da değinen Bakan Elvan, açıklamalarda bulundu:

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 14 Kasım 2014 09:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Twitter'daki hesapların yüzde 30'u sahte

MİRAY ÇİMEN

3'üncü Havaalanı'ndan uluslararası bazı güçlerle birlikte Paralel Yapı da son derece rahatsız. Yayınlarına bakacak olursanız duydukları rahatsızlığı görebilirsiniz. 'Nerede olumsuz haber kırıntısı bulabilirim' arayışı içerisindeler. Herkesin bu projeyi sahiplenmesi lazım. Yurtdışına çıktığımda bana ilk sorulan soru, "3'üncü Havaalanı'ndaki durumunuz nedir" oluyor. Demek ki bu kadar ilgilendiriyor dışarıdaki insanları.

'SOKAĞA ÇIKIN' DİYE TWEET ATTILAR

Facebook, Twitter gibi firmalar dünyanın birçok ülkesinde eleştiri konusu oluyor. Tabii ki biz bu şirketlere, oluşumlara karşı değiliz. Mümkün olduğunca yaygınlaştırılmasından yanayız ama o ülkenin kanunlarına, yasalarına mutlaka uygun hareket etmeleri gerektiğini düşünüyoruz. Özellikle Twitter'la yaşamış olduğumuz sıkıntıdan sonra Twitter ve Facebook'un hassasiyetleri arttı. Bu konuda da açıkçası kendilerine ulaşan mahkeme kararlarını uyguladıklarını görüyoruz.

6-7 Ekim'de Güneydoğu'da yaşanan olaylar esnasında gençleri silahlandırıp 'Sokağa çıkın' şeklinde bazı tweet'ler atıldığını gördük. Bunlar hakkında biz Twitter'a gerekli mesajları gönderdik, bunları engellediler. Ama zaman zaman sıkıntı elbette yaşanıyor. Ama geçmişe oranla sosyal medya kuruluşlarıyla olan ilişkilerimizde çok önemli bir gelişme olduğunu söyleyebilirim.

YÜZDE 30 SAHTE HESAP VAR

BTK'daki arkadaşların bana verdiği bilgiye göre; Türkiye'de 35 milyon Facebook, 10 milyon da Twitter kullanıcısı var. Twitter'daki hesapların yüzde 30-40 arası sahte. Facebook'ta da sahte hesap elbette oluyor ama bunların IP adreslerini tespit edebilmemiz şu anda teknik olarak mümkün değil.

Bu hesaplardan özellikle provoke edici, kamuoyunu karıştırmaya yönelik, kamu düzenine bozmaya yönelik tweet'ler atıldığını çok sık görüyoruz. Bu içeriden olabileceği gibi dışarıdan da olabilir. Türkiye'deki bazı gelişmelerden rahatsız olanlar, Türkiye'de iç karışıklık isteyen ülkeler, kesimler de sosyal medya araçlarını kullanabilirler.

Dinlemelere çapraz kontrol

Yasadışı dinlemelere yönelik illegal birtakım yapılanmalar varsa bu yapılanmalara yönelik tedbirleri almak görevimiz. Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'nda (TİM) ciddi bir disiplin oluşturuldu. Dinlemeye yönelik kaç mahkeme kararı olduğunu ve kaç telefonun dinlendiğini düzenli olarak kontrol ediyorlar. Geçmişte başka bir isim üzerine kayıtlı olan telefonlarla dinlemeler söz konusu olabiliyordu. Şu anda bunların tüm kontrollerini TİM yapıyor. Dinlemelerde de mutlaka çapraz kontrol yapılıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber