Özel idare genel sekreterleri için AYM kararı

Anayasa Mahkemesi, özel idare genel sekreterleriyle ilgili başvuruya karar bağladı.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 14 Kasım 2014 23:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Özel idare genel sekreterleri için AYM kararı

Sayıştay denetçileri, Özel İdare genel sekreteri ve genel sekreter yardımcılarına 666 sayılı KHK kapsamında yapılan ödemeleri tazmin konusu yapmaktaydı. Denetmenler, bu personelin 666'ya ekli II sayılı cetvelde yer alan "müstakil daire başkanı ve daire başkan yardımcıları" kadrosu yerine, I sayılı cetvelde yer alan ek ödeme oranlarına göre yapılmasının doğru olacağını belirtiyordu. Gerçekten de I sayılı cetvelde bu personel için, (1) numaralı sırasının (d) bendinde "diğer illerin il özel idaresi genel sekreteri," ve (e) bendinde "büyükşehir belediyesi bulunmayan illerin il özel idaresi genel sekreter yardımcısı" düzenlemesi bulunmaktaydı.

II sayılı cetvelde yer alan unvanlara maaşlar tazminat ve gösterge üzerinden verilmektedir. I sayılı cetvelde unvanları yer alanlara ise maaşa ilave ek ödeme oranları yer almaktadır.

Çıkan ihtilaf üzerine Sayıştay, konuyu Anayasa Mahkemesine taşımıştır. Anayasa Mahkemesi, I sayılı cetvelde Özel İdare genel sekreteri ve genel sekreter yardımcıları için yapılan düzenlemeyi Anayasa'ya aykırı bularak iptal etmiştir. İptal gerekçesi ise, yetki kanunu aşılarak KHK ile mali haklarda düzenleme yapılamayacağıdır. Mahkeme, iptal kararının yürürlüğe girmesi için, 6 ay süre vermiştir.

6 içinde yeni düzenleme yapılmaması halinde, Özel İdare genel sekreteri ve genel sekreter yardımcıları II sayılı cetvele göre ödeme alabileceklerdir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber