Sağlık Bakanlığı'na bağlı 1. ve 2. ve 3. basamak sağlık kuruluşlarında görev yapan personel için, 'İşe göre para' dönemi başladı.

Haber Giriş : 10 Şubat 2004 15:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Sağlık Bakanlığı'na bağlı 1. ve 2. ve 3. basamak sağlık kuruluşlarında görev yapan personel için, 'İşe göre para' dönemi başladı.

Bakanlık tarafından hazırlanan ve personele döner sermaye gelirlerinden ek ödeme yapılmasına dair yönerge yayımlanarak yürürlüğe girdi. Sağlık Bakanlığı Araştırma Planlama Koordinasyon (APK) Başkanlığı'ndan alınan bilgiye göre, "Sağlık Bakanlığı'na Bağlı Döner Sermayeli Kurum ve Kuruluşlarda Görevli Personele Döner Sermayeden Ek Ödeme Yapılmasına Dair Yönerge" ile "Sağlık Hizmetlerinin İyileştirilmesi, Kaliteli ve Verimli Hizmet Sunumunun Sağlanması Amacıyla Pilot Olarak Belirlenen Sağlık Bakanlığına Bağlı Sağlık Kurumlarında Uyulacak Esaslar Hakkında Yönerge" yürürlükten kaldırıldığı için, 1. 2. ve 3. basamak sağlık kurumlarında, 'Performansa Dayalı Ek Ödeme' yapılmasını içeren yeni yönergeler yürürlüğe konuldu. Yönergeye göre, başta uzman hekim ve pratisyen hekimler olmak üzere tüm sağlık çalışanları, sergiledikleri performansa yani yaptıkları işe göre döner sermayeden ek ücret alacaklar.

Yönerge kapsamında, muayene ve girişimsel işlem kodları ile 2004 Bütçe Uygulama Talimatı (BUT) kodlarının aynı olması dikkate alınarak, puanlamaların sağlıklı yapılması için otomasyonu olan hastanelerde gerekli yazılım değişikliklerinin Şubat ayı sonuna kadar yapılması gerekiyor. Yönergenin 'Net Performans Puanlarının Hesaplandığı' 8. maddesinde, devlet hastaneleri başhekim ve başhekim yardımcıları için 2. puan hesaplamasında, formüle karışıklığa neden olmamak üzere yazılmayan, 'Hizmet Alanı-Kadro-Ünvan Katsayısı', formüle ilave edilerek uzman hekim ve uzman diş hekimleri (1,8), tabip ve diş tabipleri için (1) katsayısı esas alınacak.

habervitrini

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber