1360 kişi mağdur sıfatıyla dinlenecek

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, aralarında gazeteci ve siyasetçilerin de bulunduğu 30'a yakın kişinin mağdur sıfatıyla ifadesini aldı...

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 16 Kasım 2014 09:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
1360 kişi mağdur sıfatıyla dinlenecek

ESRA ALUS İstanbul

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, 3 yıl süren Selam-Tevhid soruşturması kapsamında haklarında yasadışı ve usulsüz dinleme yapıldığı tespit edilen kişiler, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Birimi'ne bağlı savcılardan İrfan Fidan ve HSYK müfettişleri tarafından "mağdur" sıfatıyla dinliyor. Aralarında bakanlar, danışmanlar, üst düzey bürokratik görevliler, siyasetçi, gazeteci ve sivil toplum kuruluşu yöneticilerinin de bulunduğu kişilerden ise bugüne kadar 30'a yakın kişinin beyanı alındı. Çift yönlü soruşturma kapsamında bin 360 kişinin "mağdur" sıfatıyla dinleneceği belirtildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 2011 yılında başlatılan Selam örgütü soruşturması kapsamında doğrudan veya dolaylı olarak 2 bin 280 kişinin, herhangi bir silahlı terör eylemi ya da terör planlamasının olmadığı görülmesine rağmen 3 yıldan fazla dinlendiğini açıklamıştı.

Çift yönlü soruşturma

Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma bürosunda görevli savcı İrfan Fidan, 251 kişi hakkında yürüttüğü Selam-Tevhid soruşturması kapsamında haklarında yasadışı ve usulsüz dinleme yapıldığı ortaya çıkan kişilerin "mağdur" sıfatıyla beyanlarını almaya başladı. Mağdurlar savcı Fidan'ın dışında Selam-Tevhid soruşturmasını yürüten yargı personeli hakkında yapılan şikayet üzerine Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu müfettişlerince de dinleniyor. Bugüne kadar soruşturma savcısı Fidan ve HSYK müfettişlerince dinlenenler arasında Anadolu Ajansı Genel Müdür Yardımcısı Ömer Ekşi, İnsani Yardım Derneği (İHH) Genel Başkanı Bülent Yıldırım, yazar Mustafa İslamoğlu, gazeteciler Kemal Gümüş ve Nurettin Şirin'in de bulunuyor. Çift yönlü soruşturma kapsamında toplam bin 360 kişinin "mağdur" sıfatıyla dinleneceği öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber