Elazığ İl MEM'den büyük çalışma...

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 07 Temmuz 2006 00:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Elazığ İl Milli Eğitim Müdürlüğünden Birey Tanıma Teknikleri sonuçları

Elazığ İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Rehberlik Araştırma Merkezimizce yürütülen 2005-2006 Eğitim-Öğretim yılı "Bireyi Tanıma Teknikleri" sonuçları Elazığ İl Milli Eğitim Müdürlüğünün internet sitesinde yayınlanmıştır.

Elazığ İl Milli Eğitim Müdürlüğü, 2005-2006 Eğitim-Öğretim yılında İl Milli Eğitim Müdürü Nihat Büyükbaş ve Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürü Fetanet Karlıdağ'ın önderliğinde ilin demografik yapısını ortaya koyan kapsamlı bir çalışma gerçekleştirdi.

Bu çalışma sonucunda Elazığ ilinde ailelerin sosyo-ekonomik durumları, sosyal güvence durumları, velilerin eğitim düzeyleri, hangi meslek gruplarında yoğunlaştıkları gibi bilgilerle öğrencilerin sağlık araştırmasından, okul sonrası çalışıp çalışmama durumlarına kadar pek çok veri elde edilmiştir. Elde edilen veriler istatistik ve grafik alınabilecek şekilde bilgisayar ortamına taşınmıştır.

İl Milli Eğitim Müdürü Nihat Büyükbaş önderliğinde gerçekleştirilen yoğun çalışmalar neticesinde ilköğretim 4. sınıftan lise son sınıfa kadar öğrencilere uygulanan test, anket ve envanterler aracılığıyla öğrencilerin okul ortamına bakışları, varsa sorunlarının, başarısızlıklarına etki eden sebeplerin tespiti, eğilimli oldukları meslek gruplarının belirlenmesi öğrenci bazında sağlanmıştır. Yapılan çalışmaların sonuçları ise yetkilendirme ve şifrelendirme ile okullara, ilgili müdürlüklere, veli ve öğrencilere CD olarak ve İnternet ortamında yayınlanarak verilmiştir.

İnternet sitesine ulaşmak için tıklayınız.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber