Memur kanmaz

Haber Giriş : 07 Temmuz 2006 08:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Dolandırıcı, huzurevindeki kimsesiz adamın tüm mal varlığını üzerine alıp satmaya kalktı. Noter ve hastane faslını geçti, tapuda yakalandı.

Gurur veren örnek

"Bugün git, yarın gel"e alışan Türkiye'de görevini başarıyla yapan memur da var! Bunun en gurur verici örneği İstanbul Bakırköy Tapu Müdürlüğü'nde yaşandı. Yakup Müsellim adlı dolandırıcı, sahte belge düzenledi. Huzurevinde kalan kimsesiz zengin Ahmet Esat Kahya'ya (83) ait 20 Milyon YTL'lik arsa ve apartmanların noterden satışını yaptı, sıra tapuya geldi. Elinde Kahya adına alınmış sahte vekaletname, rapor ve noter belgeleri olan dolandırıcı Müsellim, bu engeli de aşacağından emindi.

'BRAVO SİZE' DEDİRTTİLER

FAKAT Bakırköy 2. Tapu Müdürü Muzaffer Uysal ve memurları, fotoğraf ve imzalardan şüphelendi. Durum Bakırköy Kaymakamı Dursun Ali Şahin'e bildirildi, dolandırıcının foyası ortaya çıktı. Yatalak ve kimsesiz Kahya, 1 yıldır Beykoz'- da özel bir huzurevinde kalıyordu. Akli dengesi yerinde olmayan Kahya adına Haseki Hastanesi'- nden alınan "Sağlam" raporu da sahteydi. Sahte rapora imza atan Dr. A.K. ve Kahya'yı görmeden vekaletname hazırlayan Bakırköy 11. Noteri ve Yakup Müsellim hakkında, dava açıldı.

takvim

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber