SGK ile SESRIC arasında işbirliği protokolü

SGK Başkanı İlhan: -"Sosyal güvenlik alanında yaşanan gelişmelerin doğrudan ilgili ülkelerin vatandaşların hayat kalitesini yükselteceğine inanıyorum"

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 18 Kasım 2014 13:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
SGK ile SESRIC arasında işbirliği protokolü

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile İslam Ülkeleri İstatistik, Ekonomik, Sosyal Araştırma ve Eğitim Merkezi (SESRIC) arasında İslam İşbirliği Teşkilatına üye 57 ülkede eğitim ve kapasite geliştirme faaliyetleri gerçekleştirilmesi amacıyla işbirliği protokolü imzalandı.

SGK Erdoğan Özen Konferans Salonu'ndaki imza töreninde konuşan SGK Başkanı Yadigar Gökalp İlhan, SGK'nın pek çok ülke tarafından dikkatle takip edilen ve deneyimleri gururla paylaşılan bir kurum haline geldiğini ifade ederek, Kurumun 2013'te 25 farklı ülkeden 344, bu yıl başından itibaren ise 24 farklı ülkeden 225 yabancı konuğu ağırladığını söyledi.

SGK'nın uluslararası alandaki çalışmalarının devam edeceğini, bu kapsamda ileriki dönemde Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığının (TİKA) yanında Meksika, Malta ve Finlandiya'nın sosyal güvenlik kurumlarıyla işbirliği yapacaklarını bildiren İlhan, şöyle konuştu:

"Bugün SESRIC ile son derece önemli bir protokole imza atacağız. Hükümetimizin de 'Hedef 2023 Lider Ülke Genç Türkiye' vizyonu çerçevesinde sosyal güvenlik alanında da konusunda uzman sosyal güvenlik kurumu personelimiz tarafından verilecek eğitimler, kültürel paylaşımlar ve bilgi alışverişiyle uzmanların sürekli iletişim halinde kalmasına ve yenilikçi yaklaşımların filizlenmesine katkı sağlayacak. Sosyal güvenlik alanında yaşanan gelişmelerin doğrudan ilgili ülkelerin vatandaşların hayat kalitesini yükselteceğine inanıyorum."

SESRIC Genel Direktörü Savaş Alpay da SESRIC'e üye ülkelerin oldukça genç bir nüfusuna sahip olduğunu belirterek, ilerisi için büyük bir değer olan söz konusu nüfusun eğitim altyapısıyla desteklenmesiyle anlamlı hale geleceğini söyledi.

Sosyal güvenlik kurumlarının gençler için yapacağı uygulamalarının önemli olduğunu dile getiren Alpay, Merkezlerinin iş sağlığı ve güvenliği alanından, istihdama kadara birçok kurumla işbirliği yoluna gittiğini bildirdi.

Konuşmaların ardından, SGK Başkanı İlhan ile SESRIC Genel Direktörü Alpay, iki kurumu temsilen işbirliği protokolü imzaladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber