Bir müze skandalı da Konya'da ortaya çıktı

Haber Giriş : 07 Temmuz 2006 09:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Konya Arkeoloji Müzesi deposunda bulunan 10 kutudan birinin kayıp olduğu bildirildi. Müzeler Müdürü Erol, "10 kutudan birinin bulunamadığını bakanlığa bildirdik" dedi

Konya Müzeler Müdürü Erdoğan Erol, Arkeoloji Müzesi'ndeki depoda tasnifi yapılmamış içinde tarihi eserler bulunan 10 kutudan birinin bulunamadığını, bu durumu Kültür ve Turizm Bakanlığına kendilerinin bildirdiğini söyledi.

Erdoğan Erol, 1964 yılında güvenlik güçlerinin Konya'da Aydın D'nin evinde yaptığı aramada, çeşitli dönemlere ait tarihi eserler ele geçirdiğini, 10 ayrı kutuya konulan eserlerin, mahkeme sonucu beklenmek üzere tutanaklarıyla birlikte o tarihte müzenin deposunda muhafaza altına alındığını belirtti.

10 KUTUDAN BİRİ KAYIP

1964 yılında depoya konulanlarla birlikte bekleyen diğer eserlerin tasnifini yapmak istediklerini, komisyon huzurunda kayıt işlemleri yapıldığı sırada, 1964'de yakalanan 10 kutudan birinin bulunamadığını vurgulayan Erol, "Müzede bir başka yere konulma ihtimaline karşın, depoda ve müze içinde yeni baştan sayım yaptırdık. Ardından Kültür ve Turizm Bakanlığı'na durumu yazıyla bildirerek, bir müfettiş gönderilip bu durumun tahkik edilmesini istedik" dedi.

Bir müfettişin olayı araştırdığını belirten Erol, basında çıkan haberlerin kendisini üzdüğünü belirterek, "Biz, müzelerimizin depolarında örnek bir tasnif çalışması yürüttük. Müze görevlilerini suçlayıcı bu tip haberlerden büyük rahatsızlık duyuyoruz" dedi.

yenişafak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber