Erdoğan'dan 'bedelli askerlik' sorusuna cevap

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cezayir'e hareketinden önce açıklamalarda bulundu.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 19 Kasım 2014 10:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Erdoğan'dan 'bedelli askerlik' sorusuna cevap

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cezayir'e hareketinden önce Esenboğa Havalimanı'nda düzenlenen basın toplantısında konuşuyor.

Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle:

"Bu tür şeylerin sözünü yapmak güzel ama asıl olan uygulamadır. Bu 6-7 Ekim olayalarından sonra mevcut gelişmeler sözde değil özde olmalı. Silahsızlanma konusunda atılacak adımlar ülkemizin huzuru için önemli bir adım olacaktır.

Bunu beklemek halkımızın hakkı olduğu kadar bizim de idealimizdir. BU konuda atılacak adımları takip ediyoruz. Hükümetimizin girişimlerini de izliyoruz.

Eğit donatla ilgili olarak taraflar kararlı bir adım atmadı. Bazı lokal çalışmalar oluyor onları biz de yapıyoruz. Yapılması gereken henüz yapılmış değil. Sadece eğit donat konuşursak kendimizi aldatmış oluruz. Irak ve Suriye farklı bir şekilde değerlendirilmeli.

Suriye'de uçuş yasağı ve güvenli bölgeye varıncaya kadar güçlü adımlar atılmalı. Koalisoyon güçleri bizim tavsiye etttiğimiz adımları atmış değil. Bu süreç gerçekleşmeden Türkiye'nin bu tutumu devam edecektir.

Irak'ın yüzde 40'ı işgal altında. Irak'ta da bu başlıklar uygulamaya girmedikçe sağlıklı netice almak mümkün olmayacak. Uçuşa yasak bölge, güvenlik bölge ve eğit donat uygulamaları yapılmalı. Merkezi hükümet yeni yeni adımlar atıyor.

BEDELLİ ASKERLİK AÇIKLAMASI

"(Bedelli askerlik) Şu anda da bunun artıları, eksileri var. Böyle bir dönemin içerisindeyiz. Nedense birileri zaman zaman çıkıp bu işi kaşıyorlar. Bunlar doğru yaklaşım tarzı değil. Burada TSK'nin kanaatini bir kenara koymak da mümkün değil. Bu kanaat, TSK'nın da ihtiyacını göz ardı ederek değil, onu değerlendirmeye alarak böyle bir karar verilir. Ondan sonra da hükümet kararını uygulamaya koyar."

BÖCEK İDDİANAMESİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "(Böcek iddianamesi) Paralel devlet yapılanması olarak ulusal güvenliğimizi tehdit eden bu yapının nerelere sızdığını, nerelerde ne tür faaliyetler gösterdiğini ki bunun Pensilvanya ayağının olmaması diye bir şey söz konusu değildir, kesinlikle Pensilvanya ile bağlantısı vardır. Bundan dolayı da bizler en son MGK basın bildirisinde bunu açıkladık. Şu anda Hükümetimiz de bu tavsiye kararı üzerinde çalışmasını yürütüyor. Onlarda kısa bir süre içerisinde nihai kararını açıklayacaklardır."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber