İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Meclis'in çalışma takvimi kabul edildi

AK Parti'nin Meclis'in çalışma takvimine ilişkin grup önerisi kabul edildi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 19 Kasım 2014 18:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Meclis'in çalışma takvimi kabul edildi

TBMM Genel Kurulu'nda, AK Parti'nin, Meclis'in çalışma takvimine ilişkin grup önerisi kabul edildi.

Kabul edilen öneriye göre, TBMM Genel Kurulu'nda bugün, görüşmeleri yarım kalan İstanbul Tahkim Merkezi'nin kurulmasını öngören yasa tasarısına kaldığı yerden devam edilecek.

Öneriyle hakim ve savcı ücretlerinde artış, makul şüphe üzerine üst ve yer araması, Danıştay ve Yargıtay'da üye ve daire sayısı artışını öngören "Yargı Paketi" ile bazı uluslararası sözleşmelerin onaylanmasına ilişkin kanun tasarıları gündemin ön sıralarına alındı.

Genel Kurul, 4 Aralık tarihine kadar, haftalık çalışma günleri olan salı, çarşamba ve perşembe günlerinin haricinde bu hafta cuma günü, önümüzdeki hafta ise cuma, cumartesi ve pazar günleri de mesai yapacak.

Öneri üzerine söz alan MHP Grup Başkanvekili Yusuf Halaçoğlu, yargı paketinin Genel Kurul'dan geçmemesi için çaba sarf edeceklerini belirtti. TBMM'de yasaların ele alınma şeklinin uluslararası hukuk kurallarına bile aykırı olduğunu savunan Halaçoğlu, çıkarılan bir yasanın çok kısa bir süre sonra değiştirilmek istendiğini ifade etti. Halaçoğlu, yalnızca ihale kanununun 28 kez değiştirildiğini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber