Domatesler neden kokusuz ve tatsız?

Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar (TAGEM) Genel Müdürü Masum Burak, domateslerin hasat tarihinden önce toplandığından dolayı tatsız ve kokusuz olduğunu belirtti

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 19 Kasım 2014 22:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Domatesler neden kokusuz ve tatsız?

Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar (TAGEM) Genel Müdürü Masum Burak, düzenlediği basın toplantısında, tohumculuğa ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Burak, pazarda satılan domateslerin neden kokusuz ve tatsız olduğuna ilişkin de şunları söyledi:

"Bu tamamen yetiştirme şartlarından kaynaklanan bir şey. Her bir ürünün maksimum seviyede toplanması gereken bir hasat tarihi var. Hasat kriteri var. Ondan önce toplandığında tadı tuzu olmaz, beş para etmez, kimse yemez. Domates belli bir hasat olgunluğuna geldikten sonra toplanmalı, maalesef bazı çiftçiler iriliğini aldığında beklemeden koparıyor, etilen gazıyla kızartarak pazara götürüyorlar. Ama o süreçte asıl tadını ve kokusunu veren materyaller parçalanmadığı için o tadı alamıyorsunuz. Korkmaya gerek yok ama tadı tuzu yok. İçini görmeden domates almayın, dışı gibi kırmızı olması gerekiyor."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber