YÖK'ün Tatlı'yı ihracı Meclis gündeminde

Haber Giriş : 08 Temmuz 2006 08:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AK Parti'li vekil Başoğlu, Prof. Dr. Tatlı'nın "Evrim ve Yaradılış" kitabından dolayı YÖK tarafından ihraç edilmesni Meclis'e taşıdı

Dumlupınar Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Adem Tatlı'nın, 1992'de yazdığı ve o yıldan itibaren çeşitli üniversitelerde ders kitabı olarak okutulan "Evrim ve Yaradılış" adlı kitabından dolayı YÖK tarafından üniversiteden ihraç edilmesi TBMM gündemine taşındı. Yeni Şafak'ın haberi üzerine harekete geçen AK Parti Adana Milletvekili Atilla Başoğlu, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'e yönelttiği sorularda, ihracın nedenini sordu. Başoğlu, YÖK'ün akademisyenler ve öğrenciler üzerinde mali ve idari baskılar yaparak özgür bilimsel çalışmaları engellediği eleştirilerini hatırlattı.

DARWİN'İ Mİ SAVUNUYORLAR

Başoğlu, "YÖK yakınlarda günlerde ilginç bir karar vermiş ve Prof. Dr. Adem Tatlı'nın Disiplin Yönetmeliğinin 10. maddesinin ihlali sebebiyle ihracını istemiştir. Bu kararın alınmasında Tatlı'nın 1992'de yayınladığı ve o günden beridir ders kitabı olarak okuttuğu 'Evrim ve Yaratılış' isimli kitap etkili olmuştur. Profesör bu kitapta, Evrim Teorisi'nin bütün detaylarını bilimsel bir gözle ele almıştır" dedi.

Başoğlu, cevaplandırması isteğiyle Milli Eğitim Bakanı Çelik'e şu soruları yöneltti: "YÖK'ün görevleri arasında Darwinizm'i savunmak var mıdır? Profesör'ün ihracına sebep olan madde 'Cumhuriyetin niteliklerinden herhangi birini değiştirmeye veya ortadan kaldırmaya yönelik? Geçen 14 yıllık süreçte, Disiplin yönetmeliğinin 10. maddesi gibi ciddi bir hükmün ihlalini tespit etmekten aciz kalmış, geçmiş YÖK Başkanları hakkında görev ihmalinden suç duyurusunda bulunacak mısınız?"

yenişafak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber