Savcının mekan merakı!

Haber Giriş : 08 Temmuz 2006 10:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

SON günlerde 'operasyonlar başkenti'ne dönen Ankara'da polis, birbiri ardına belirlenen yerlere baskınlar düzenliyor. Önce 'Atabeyler' ardından da 'Sanal Tuzak' ve 'Sahte Emeklilik' çetelerine yönelik bir dizi operasyon yapıldı. Son operasyonda göz altına alınan zanlıların sayısı, savcının da kafasını karıştırdı. Ankara Emniyet Müdürlüğü geçtiğimiz günlerde paravan şirketler yoluyla, çok sayıda kişiyi sahte belgelerle SSK'dan emekli eden bir çeteyi ortaya çıkardı. Operasyon kapsamında ilk gün gözaltına alınanların sayısı 54'tü. İkinci gün ise bu sayı 68'e çıktı. Ancak bazı gazetelerde bu rakam tam bin 400'e kadar yükseldi.
Nereye sığdırdınız?

ANAHTAR Deliğinden bize yansıyan bilgiye göre, güvenlik güçlerinin şüphelileri tek tek gözaltına alma süreci devam ederken, operasyonda yakalananları sorgulamakla görevlendirilen savcı, sabah ofisine gelip gazeteleri okuyunca şaşkına dönmüş. Çünkü bir gazete, bin 400 kişinin gözaltına alındığı yazmış. Bir de o kadar kişinin sorgulanması var tabii.

Merakını yenemeyen savcı, hemen telefona sarılmış ve operasyonu yöneten müdürü aramış. 'Nasılsın, iyi misin' sohbetinin ardından savcının ilk sorusu, "Ne yaptınız böyle, bin 400 kişiyi gözaltına almışsınız. Bu kadar adamı nereye sığdırdınız?" olmuş. Tabii çok geçmeden gerçek ortaya çıkmış. Edindiğimiz bilgiye göre savcı, gözaltındaki şüpheli sayısının bin 400 değil, 68 olduğunu öğrenince rahat bir nefes almış.

Cumhuriyet her yerde

MAHKEMELERDE sanıkların, avukatların ya da savcıların sözleri tutanaklara geçirilirken, hızlı yazmak için kimi katipler bazı kelimelerde kısaltmalar kullanır. Türkiye yerine T, ya da Cumhuriyet yerine C gibi.

Mesleklerinde hata yapan kaymakam ve vali gibi üst düzey bürokratları yargılayan Yargıtay 4'üncü Ceza Dairesi'nde geçtiğimiz günlerde görülen bir duruşma sırasında kısaltılarak yazılan Cumhuriyet ise ilginç diyaloglara yol açtı.

4'üncü Ceza Dairesi'nde de görülen bir duruşmada önce sanığın savunmasını tutanaklara geçiren Yargıtay 4'üncü Ceza Dairesi Başkanı Ünal Başoğlu, daha sonra da Yargıtay Cumhuriyet Savcısı'nın görüşünü sordu. Savcının sözlerini tutanaklara geçilirken katip, Yargıtay C. Savcısı yazınca Başoğlu duruma müdahale etti. Bilgisayar başında oturan katibe, "Cumhuriyet'i C diye kısaltarak yazma. Açık açık Cumhuriyet yaz. Cumhuriyet bu ülkenin her yerine girsin, her yerine yazılsın" diyen Başoğlu, katipten bir daha Cumhuriyet'i kısaltmadan yazmasını istedi.

tercüman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber