Dışişleri ile AB Bakanlığı'nın bütçeleri görüşülüyor

Dışişleri Bakanlığı ile Avrupa Birliği Bakanlığı'nın 2015 yılı bütçesinin görüşmelerine başlandı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 24 Kasım 2014 12:44, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58
Dışişleri ile AB Bakanlığı'nın bütçeleri görüşülüyor

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, Dışişleri Bakanlığı ile Avrupa Birliği Bakanlığı'nın 2015 yılı bütçesinin görüşülmesine başlandı.

AK Parti Manisa Milletvekili Recai Berber başkanlığındaki komisyonda Dışişleri Bakanlığı, Avrupa Birliği Bakanlığı ve Türk Akreditasyon Kurumu'nun bütçeleri ile Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı'nın Sayıştay raporu görüşülecek.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Avrupa Birliği Bakanı Volkan Bozkır salona gelişlerinde komisyon üyeleriyle tokalaştılar. Bu sırada Avrupa Birliği Bakanı Bozkır, CHP'li Rıza Türmen, Faruk Loğoğlu ve Osman Korutürk ile kısa süre sohbet etti. Korutürk, Bozkır'ın iki gün önceki doğum gününü kutladı.

CHP Denizli Milletvekili Adnan Keskin görüşmeler öncesinde usule ilişkin söz alarak, dış politikada önemli gelişmeler yaşandığını belirterek, üyelerin görüşmeler bölümündeki konuşma sürelerinin 20 dakikaya uzatılmasını istedi. Keskin, Edirne Valisi Dursun Şahin'in Büyük Sinagog'a ilişkin açıklamalarını da eleştirerek, Dışişleri Bakanlığı'nın buna gerekli tepkiyi vermediğini savundu. Keskin, Vali Şahin'in görevden alınmasını da talep etti.

Bazı muhalefet partisine mensup milletvekilleri de usül bakımından söz alarak, Dışişleri Bakanlığı ile Avrupa Birliği Bakanlığı bütçelerinin ayrı ayrı oturumlarda görüşüleceğine ilişkin duyuru yapıldığını belirterek, toplantı öncesinde görüşmelerin tek oturumda gerçekleştirilmesi kararı alınmasını eleştirdiler.

Komisyon Başkanı AK Parti Manisa Milletvekili Recai Berber de komisyon üyelerinin talepleri yönünde iki bakanlığa ilişkin görüşmelerin birleştirilmesi kararı alındığını, duyuru konusunda yaşanan gecikmenin de bir daha yaşanmaması için gerekli hassasiyet göstereceklerini söyledi.

Komisyonda, Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu bakanlığın bütçesine ilişkin sunum yapıyor.

Ardından Avrupa Birliği Bakanı Bozkır da sunumunu yapacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber