Devlet hastanelerinde 17 Temmuzdan itibaren norm kadro uygulamasına geçiyor

Haber Giriş : 08 Temmuz 2006 14:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık Bakanlığı'nın 17 Temmuz 2006 tarihinden itibaren Trabzon ve Balıkesir illerindeki hastanelerde norm kadro sistemine geçilmesini planladığı ve projenin henüz taslak halinde olduğu belirtildi.

Uygulamanın yürürlüğe girmesi durumunda Trabzon'daki hastanelerde bulunan doktor ve sağlık personeli sayısında 3'te 1 oranında azalma olacağı kaydedildi.

Alınan bilgiye göre, konuyla ilgili olarak Sağlık Bakanlığı, "İl merkezinde bulunanların öncelikle il merkezine, il merkezinde boşluk bulunmaması halinde ilçe, belde ve köylere, ilçe merkezinde bulunanların ise öncelikle ilçe merkezine, ilçe merkezinde boşluk bulunmaması halinde belde ve köylere atama dönemine bağlı kalmaksızın ve hizmet puanı esasına göre valiliklerce resen atama yapılabilir" hükmü getirmişti. Atama ve nakil yönetmenliğinde değişiklik yapılmasına dair yönetmenlik 24 Haziran 2006 tarihinde resmi gazetede yayınlanmıştı.

Trabzon Sağlık İl Müdürlüğü de bunun üzerine harekete geçerek, bakanlığa bağlı hastanelere gönderdiği yazıda, personel dağıtım cetveline göre uzman tabip ve tabip unvanlı personelin hizmet puanları baz alınarak yer değişikliği yapılabilmesini istedi. Bu gelişmelerin ardından, Trabzon'daki hastanelerde doktor sayısının 3'te 1 oranında azalacağı kaydedilirken; sadece Trabzon Numune ve Eğitim Araştırma Hastanesi polikliniklerinde günde 4 bine yakın hasta muayene olduğu ve bu hastalara da yaklaşık 130 doktorun baktığı belirtildi. Yoğunluk sayısı her geçen gün artarken, doktorların azalacak olması hastane yönetimini şimdiden tedirgin edeceği belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber