Adana 3. Ağır Ceza Mahkemesi: Cinsel ilişki yaşı 15'e düşürülsün

Haber Giriş : 08 Temmuz 2006 15:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adana 3. Ağır Ceza, 15-18 yaş arası kişiyle rızayla da olsa cinsel ilişki kuranlara hapis cezası öngören yasanın iptali için Anayasa Mahkemesi'ne başvurdu

Adana 3. Ağır Ceza Mahkemesi, 15-18 yaş arasındaki bir kişiyle zorlama olmaksızın karşılıklı istekle, cinsel ilişki kuran sanığın cezalandırılmasına ilişkin bir davada topu Anayasa Mahkemesi'ne attı.

Mahkeme, yeni TCK'nın "Cebir, tehdit ve hile olmaksızın, onbeş yaşını bitirmiş olan çocukla cinsel ilişkide bulunan kişi şikâyet üzerine, 6 aydan 2 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır" hükmünü taşıyan 104. maddesinin 1. fıkrasının iptal edilmesini istedi. Mahkeme, bu maddenin Anayasa'ya aykırı olduğunu iddia etti.

Esastan incelenecek
Anayasa Mahkemesi dosyada esastan inceleme yapılmasına karar verdi. Anayasa Mahkemesi'nin iptal kararı vermesi durumunda 15 yaşından büyüklerle zorlama olmadan kurulan cinsel ilişki suç olmayacak. Anayasa Mahkemesi, daha önce de aynı maddenin "Fail mağdurdan beş yaştan daha büyük ise şikâyet koşulu aranmaksızın, cezası iki kat artırılır" hükmünü iptal etmişti.

vatan

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber